AddWash(WW8500)1

Samsung predstavio AddWash mašinu za pranje veša

Samsung je na sajmu IFA 2015 predstavio novu mašinu za pranje veša, Samsung WW8500 AddWash, koja omogućava lako i jednostavno ubacivanje zaboravljene garderobe u bilo kom trenutku pranja.

Svima nam se dogodilo da smo stavili veš na pranje i naknadno ustanovili da smo zaboravili detetov fudbalski dres koji mora biti čist za sutrašnji trening. Ili smo se uhvatili nedeljnog pranja veša i ustanovili da smo zaboravili da u mašinu ubacimo čarape i peškire.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Samsung, oko 90 odsto ispitanika u Evropi je izjavilo da žele mašinu u koju će moći da ubace prljav veš i nakon što je proces pranja započeo. Međutim, sa mašinama koje imaju vrata s prednje strane to nije lako učiniti. Ta vrata se mogu otvoriti samo u trenutku kada je količina vode u bubnju mala. Osim toga, mnogi korisnici i ne znaju da je to moguće. I zaista, više od polovine anketiranih ispitanika izjasnilo da ih je strah da otvora vrata mašine kako ne bi prolili vodu po podu kupatila ili čak pokvarili uređaj.

Povezana vest:  Srpski izum za svetsku budućnost: Dobrivoje Rajković patentirao autonomne elektrane na prirodni pogon!

Samsung AddWash ima dodatna vrata koje se nalaze iznad glavnih vrata i kroz koja se u mašinu može ubaciti zaboravljeni komad odeće, uključujući i deterdžent i omekšivač, ako za to postoji potreba. To se može učiniti u doslovno svakom trenutku, bez obzira na to što mašina radi.

– Nova mašina sa dodatnim vratima i funkcijom AddWash učiniće pranje veša jednostavnim i bez stresa – izjavio je BK Yoon, predsednik uprave kompanije Samsung i dodao – S tom jedinstvenom funkcionalnošću mašina štedi vreme i postaje pravo rešenje za zaposlene porodice.

Na novoj Samsungovoj mašini dovoljno je pritisnuti taster za pauzu nakon čega se dodatna vrata sama otvore, a dovoljno su velika da se kroz njih mogu ubaciti džemper ili pantalone. Uz to, na početku postupka ispiranja u mašinu se može ubaciti i veš koji se inače pere na ruke i kome je za pranje potreban dodatni omekšivač. Lepo oblikovana vrata AddWash opremljena su i zaštitnim funkcijama kao što je dodatno zaključavanje, što spečava malu decu da ih slučajno otvore.

Povezana vest:  Politika i sport među najpopularnijim temama spam i-mejlova u drugom kvartalu

Mašina za veš Samsung WW8500 AddWash ima niz pametnih funkcionalnosti, među kojima je i povezivanje s pametnim telefonima koji rade na operativnim sistemima Android i iOS. Putem posebne aplikacije mašinu možete pratiti i znati u kojoj je fazi program pranja koji ste uključili, a ona vam može poslati upozorenje pre početka sledeće faze pranja. Na primer, ako želite da u mašinu, pre ispiranja, ubacite odeću koja je delikatnija ili se inače pere na ruke.

Novi model mašine AddWash ima brojne Samsungove inovativne tehnologije koje poboljšavaju kvalitet i efikasnost pranja i koje dovode do niza ušteda. Funkcija SuperSpeed omogućava pranje veša za manje od sat vremena, bez smanjenja kvaliteta pranja. Ciklus pranja SuperSpeed omogućen je primenom SpeedSpray tehnologije koja ubrizgava jak mlaz vode pa se deterdžent brže ispira, a odeća brže pere. Veš se ispira čistom vodom koja se odmah izbacuje iz mašine.

Povezana vest:  Kaspersky Lab patentirao tehnologiju koja štiti podatke i na zaraženom sistemu

Tehnologija ecobubble meša deterdžent sa vazduhom i vodom te na taj način stvara mehuriće koji ispunjavaju bubanj mašine. Ti mehurići prodiru u tkanine i do 40 puta brže od standardne mešavine sapuna i vode. Tehnologija ecobubble omogućava kvalitetno pranje finijeg veša i postiže izuzetne rezultate, čak i kad se veš pere u potpuno hladnoj vodi, što doprinosi i uštedi energije koju mašina troši tokom rada.

Mašina Samsung AddWash ima i digitalni inverter, motor koji je izuzetno energetski efikasan, stvara vrlo malo buke i traje mnogo duže od motora u standardnim mašinama.

Samsung će i dalje nastaviti da radi na predstavljanju inovacija u domaćinstvima sa ciljem olakšavanja i unapređenja života korisnika.