Kompanije LG i Google predstavile najnapredniji Nexus do sada Fotografija 1

Kompanije LG i Google predstavile Nexus 5X smart telefon

Kompanija LG Electronics (LG) i kompanija Google predstavili su danas svoj treći zajednički projekat. Nexus 5X poseduje Android 6.0 Marshmallow, najnoviji operativni sistem za mobilne uređaje kompanije Google koji pruža impresivne performanse, sjajnu grafiku i veću sigurnost.

Nexus 5X poseduje Full HD 423ppi IPS ekran dijagonale 5,2 inča, sa naprednom In-Cell Touch tehnologijom koja omogućava brže prepoznavanje, bolju vidljivost na otvorenom i oštrije slike. Uz podršku Qualcomm Snapdragon 808 procesora, Nexus 5X pruža glatke performanse, kako bi zahtevni zadaci bili efikasno obavljeni. Uz pomoć Type C USB porta, deset minuta punjenja će obezbediti dovoljno snage za skoro četiri sata trajanja baterije.

Nexus 5X poseduje zadnju kameru od 12,3MP, kao i prednju kameru od 5MP. Zadnja kamera poseduje senzor od 1.55µm, dok se senzor od 1.4µm nalazi na prednjoj kameri, i služi da apsorbuje više svetlosti nego bilo koji prethodni model Nexus uređaja, pružajući svetlije fotografije sa zapanjujućim detaljima čak i u manje od idealnim uslovima osvetljenja. Nexus 5X poseduje mogućnost 4K snimanja i usporenih snimaka, što čini ovaj telefon najnaprednijim multimedijalnim Nexus uređajem do danas.

Povezana vest:  LG K serija dostupna na tržištima širom sveta

Nexus 5X je sigurniji nego ikada i jednostavniji za korišćenje uz Nexus Imprint, senzor za otisak prsta koji se nalazi na poleđini telefona, na prirodnom ležištu vašeg prsta. Jednostavan dodir senzora je sve što je potrebno da se Nexus 5X otključa.

„Veoma smo uzbuđeni zbog mogućnosti da ponovo radimo sa kompanijom Google i predstavimo Nexus 5X, naš najbolji Nexus do sada. Ovog puta smo želeli da pružimo najbolji hardver za najnapredniji softver kompanije Google i veoma smo ponosni na ovo što smo zajedno postigli“, izjavio je Juno Cho, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Povezana vest:  Samsung predstavio budućnost televizora

„Srećni smo zbog činjenice da zajedno sa kompanijom LG Electronics predstavljamo Nexus 5X telefon i Android 6.0 Marshmallow, naš operativni sistem sa najboljim performansama do sada“, izjavio je Hiroshi Lockheimer, VP Android Chromecast i Chrome OS at Google.

Nexus 5X će od danas biti dostupan putem Google Store servisa (store.google.com) u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Irskoj, Severnoj Koreji i Japanu, a sa dostavom će se krenuti krajem sledećeg meseca. Od 19. oktobra Nexus 5X će biti dostupan i u skoro 40 drugih zemalja putem Google Store servisa, a tokom četvrtog kvartala i putem lokalnih maloprodajnih objekata. Cene i dostupnost će biti objavljene na lokalnom nivou u nedeljama koje dolaze.

Povezana vest:  Canon i NT-Ware najavljuju podršku za Universal print kompanije Microsoft

Ključne karakteristike:

Chipset: 1,8 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 808
Operativni sistem: Android 6.0 Marshmallow
Ekran: 5.2 inčna Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
Memorija: 2GB LPDDR3 RAM / 16 ili 32GB eMMC ROM
Kamera: do 12.3MP sa F2.0 otvorom blende (zadnja) / 5MP sa F2.0 otvorom blende (prednja)
Baterija: 2,700mAh (eksterna)
Veličina: 147 x 72,6 x 7,9mm
Težina: 136g
Mreža: LTE-A Cat 6
Povezivanje: Wi-Fi, 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / Type-C USB
Boje: Carbon / Quartz / Ice
Ostalo: 4K video / Dual flash / IR laserski auto fokus / Senzor za otisak prsta