SD85 fotografija br. 1

„Isečak života“ u dnevnoj sobi – Sony BRAVIA 4K HDR televizori

Ove godine, jedinstvene Sony tehnologije donose još neverovatniji kontrast, realističnije boje i neuporedivu jasnoću 4K rezolucije. Osim Smart televizora, predstavljeni su i novi BRAVIA 4K HDR televizori sa Android operativnim sistemom koji otvaraju uzbudljivi svet zabavnih sadržaja i krase svaku prostoriju svojim specifičnim dizajnom.

Većinu novijih modela 4K BRAVIA televizora odlikuje i podrška za HDR tehnologiju. Ova inovativna tehnologija omogućava prilagođavanje raznovrsnih sadržaja većem dinamičkom opsegu osvetljenja nego Standard Dynamic Range, čime se ostvaruje spektakularan kontrast i reprodukcija boja.

BRAVIA XD93 televizori poseduju novi rešetkasti sistem sa pozadinskim osvetljenjem Slim Backlight Drive koji je do sada bio dostupan samo na uređajima sa Full Array LED pozadinskim osvetljenjem. Uz X-tended Dynamic Range PRO tehnologiju, ovaj sistem prilagođava pozadinsko osvetljenje sa ciljem reprodukcije jarkih nijansi boja i dubljih nijansi crne, i postiže tri puta širi opseg osvetljenosti nego konvencionalni LED televizori . Ova tehnologija precizno upravlja izvorom osvetljenja u svakom delu prikaza, pri čemu dizajn uređaja ostaje tanak.

Povezana vest:  Gugl postaje holding kompanija Alfabet

TRILUMINOS ekran, svojstven za Sony televizore, još više naglašava iskustvo gledanja HDR sadržaja zahvaljujući prikazu šire palete preciznih nijansi boja na svakom nivou osvetljenja, dok napredni 4K procesor X1 unapređuje kvalitet 4K slike dodatno naglašavajući intenzitet boje, kontrasta i jasnoće.

Novi Sony televizori mogu se pohvaliti i izuzetnim izgledom. Koncept dizajna „Isečak života“ podrazumeva čiste, geometrijske oblike i elegantne detalje u boji šampanjca i srebra. Sofisticirani dizajn, koji se savršeno uklapa u svaki savremeni enterijer, dodatno je naglašen ekranom čije su ivice gotovo nevidljive, kao i novim rešenjem za kablove koje ih drži van vidokruga, pa televizor izgleda podjednako elegantno posmatran i sa prednje i sa zadnje strane. Zahvaljujući jedinstvenom nosaču, uređaj je moguće postaviti toliko blizu zidu da izgleda kao da je u ravni sa njim.

Povezana vest:  Kaspersky Lab i ENABLE projekat rešavaju problem sajber maltretiranja i podstiču IT inovacije

Dostupan je i model BRAVIA SD85, najtanji zaobljeni 4K BRAVIA televizor do sada, koji doživljaj 4K zabave čini još više prožimajućim zahvaljujući blago zakrivljenom ekranu koji vodi u centar akcije.

Sony Android televizori poseduju eksluzivnu Content Bar funkciju koja korisnicima nudi mogućnost brzog, direktnog i intuitivnog pristupanja sadržajima. Na raspolaganju je i servis Google Play koji otvara veliki svet aplikacija, igara i drugih zabavnih sadržaja na velikom ekranu, pri čemu za pristupanje aplikacijama preko mreže nije potrebna povezanost sa antenom. Funkcija Google Cast omogućava jednostavan pregled sadržaja i sa Android/iOS uređaja, jer je samo jedan dodir ikonice Cast dovoljan da filmove, televizijski program, YouTube snimke, fotografije i druge sadržaje „pošaljete“ na ekran BRAVIA televizora. Ova funkcija podržava i aplikacije koje još uvek nisu dostupne na Android televizorima.

Povezana vest:  Samsung predstavio viziju pametnijeg života

Još jedna pogodnost koju ovi televizori nude je glasovna komanda koja je sada integrisana u glavni daljinski upravljač. Ova opcija se aktivira pritiskom na dugme Voice i omogućava pretragu programa, promenu kanala ili izvora sadržaja i tako dalje.

Ovogodišnja serija Sony BRAVIA 4K Ultra HD televizora biće dostupna u Evropi na proleće 2016. godine.