HT-NT5 zvucnici fotografija br. 1

Savršena slika zaslužuje savršeni zvuk: novi Sony zvučnici za kućne bioskope

Kompanija Sony predstavila je novi asortiman zvučnika za kućne bioskope – tri moćne trake sa zvučnicima, „sve u jednom“ zvučnik koji se stavlja ispod televizora i dva multikanalna AV pojačala. Kompatibilnost sa audio sadržajem visoke rezolucije i najnovijim 4K standardima, mogućnost bežičnog povezivanja uređaja, kao i podrška za servis Google Cast i aplikacije za bežičan prenos muzike čine ove audio sisteme savršenom dopunom za najbolju zabavu kod kuće.

Trake sa zvučnicima HT-NT5, HT-CT790 i HT-CT390

U skladu sa ovogodišnjim konceptom dizajna BRAVIA televizora, pod nazivom „Isečak života“, elegantan model HT-NT5 odlikuje diskretno aluminijumsko kućište koje ne zaklanja ekran televizora, sa panelom osetljivim na dodir, kao i rešenjem za kablove koje ih uredno sklanja u odgovarajuće postolje BRAVIA uređaja.

Ovaj sistem čine čak šest zasebnih zvučnika sa sopstvenim pojačalima koji pružaju bogat, izuzetno detaljan zvuk, zahvaljujući kompatibilnošću sa audio sadržajem visoke rezolucije, dok unapređeni Sigma niskotonac sa dualnim magnetima daje moćan, uravnotežen bas.

Povezivanjem modela HT-NT5 sa 4K televizorom otvara se uzbudljivi svet sadržaja i usluga, od strimovanja video zapisa do uživanja u najnovijim 4K Ultra HD Blu-Ray Disc naslovima. Priključak HDMI 2.0 koristi sve pogodnosti najnovijih standarda 4K zvuka i slike, dok tehnologija HDCP 2.2 prevazilazi probleme reprodukcije 4K sadržaja savremenim merama za zaštitu intelektualne svojine. Dostupna je i podrška za HDR (High Dynamic Range) sadržaj koji nudi realističan prikaz sa spektakularnim kontrastom, dok podrška za 4K 60p 4:4:4 sliku pruža širu i bogatiju paletu boja za još bolji doživljaj video sadržaja.

Povezana vest:  Predstavljen novi LG Styler sistem za brigu o odeći

Opcija za bežično surround povezivanje omogućava vam da sa najmanje moguće dodatnih kablova uživate u višekanalnom ozvučenju. Za razdvajanje levih i desnih zadnjih surround kanala, jednostavno povežite bežične zvučnike kompatibilne sa Multi-Room sistemima, a celim sistemom možete upravljati preko telefona ili tableta pomoću Sony SongPal aplikacije.

Novoj seriji traka sa zvučnicima se ove godine pridružuje i model HT-CT790 koji ispunjava prostoriju impresivnim zvukom izlazne snage od 330W, zahvaljujući jedinstvenoj Sony S-Force Pro tehnologiji i novim unapređenim akustičkim deflektorom na gornjem delu levog i desnog zvučnika. Ovaj audio sistem je kompatibilan sa bežičnim Multi-Room i surround sistemima, pa jednostavno možete da proširite zabavu i na ostale prostorije kuće ili stana uz aplikaciju SongPal.

Elegantna traka sa zvučnicima HT-CT390 pruža zvuk izlazne snage od 300W preko 2.1 kanala za još više uzbuđenja tokom gledanja serija i filmova, a poseduje i unapređeni akustički deflektor za još širu pokrivenost zvukom. NFC standard vam omogućava da uživate u jasnom i izuzetno detaljnom audio sadržaju sa pametnog telefona ili tableta preko Bluetooth veze, bez kablova koji smetaju.

Povezana vest:  Organizacija AV-Comparatives proglasila Kaspersky Internet Security za proizvod godine

HT-XT2 zvučnik

Kompaktan 2.1-kanalni zvučnik HT-XT2 sa ugrađenim niskotoncem pruža 170W izlazne snage koja će dodatno naglasiti legendarne filmske replike i omiljene numere. Ovaj „sve u jednom“ sistem ne zauzima previše prostora, postavlja se odmah ispod televizora, a gornji deo je napravljen od stakla otpornog na ogrebotine.

Podešavanje zvučnika HT-XT2 je veoma brzo i jednostavno jer ga možete direktno povezati sa televizorom, bez potrebe za dodatnim kablovima. Mogućnost povezivanja preko Bluetooth veze zajedno sa Sony LDAC tehnologijom nudi vam da uz par bežičnih slušalica diskretno uživate u odličnom, kristalno čistom zvuku, dok preko servisa Google Cast možete strimovati muziku sa brojnih onlajn muzičkih servisa, kao što su Deezer i Google Play Music. Ovaj sistem je kompatibilan i sa bežičnim Multi-Room i surround sistemima, pa svoj kućni bioskop možete dodatno unaprediti dodavanjem zadnjih zvučnika.

Povezana vest:  Neverovatno elegantan i sa moćnom kamerom: HONOR X8 dostupan korisnicima u Srbiji po povoljnoj ceni

HT-RT3 5.1-kanalna surround traka sa zvučnicima

Elegantan sistem HT-RT3 sa niskotoncem i zadnjim zvučnicima obezbeđuje fenomenalnih 600W izlazne snage, dok je podešavanje znatno olakšano u odnosu na standardne 5.1-kanalne sisteme. Potrebno je samo da HDMI priključkom povežete sistem sa televizorom i spremni ste za akciju, a možete uživati i u muzici sa svog pametnog telefona preko Bluetooth mreže.

STR-DN1070 i STR-DH770 7.2-kanalni AV risiveri

AV risiver STR-DN1070 poseduje DAC konvertor koji podržava izvorni DSD format, čime obezbeđuje besprekornu reprodukciju audio sadržaja visoke rezolucije preko lokalne mreže, HDMI ili USB priključka. Zahvaljujući opciji za povezivanje u bežični surround sistem, možete jednostavno dodati zadnje surround zvučnike za neuporedivi 5.2-kanalni zvuk.

Ovaj sistem poseduje nove HDMI priključke kompatibilne sa HDMI 2.0 standardom i najnovijom HDCP 2.2 standardom za zaštitu intelektualne svojine, dok podrška za HDR i 4K 50p/60p 4:4:4 prikaz pruža proširen opseg nijansi i odličan kontrast.

Takođe je dostupan i AV risiver STR-DH770 koji spaja kompatibilnost sa najnovijim 4K standardima slike i zadivljujući okružujući zvuk uz Front Surround DSP tehnologiju i prednje zvučnike.

Novi Sony kućni bioskopi biće dostupni od polovine 2016. godine.