2016 SUHD TKS9500

Samsung započinje novu deceniju globalnog vođstva u oblasti TV uređaja spektakularnom serijom SUHD televizora za 2016. godinu

Samsung Electronics, vodeći proizvođač TV uređaja na svetu u poslednjih 10 godina, predstavio je svoju novu seriju SUHD televizora na sajmu CES 2016, uvodeći tako novu deceniju globalnog vođstva u oblasti TV uređaja.

Samsungovi SUHD TV uređaji za 2016. nude kvalitet slike bez premca, sa Quantum dot ekranom, prvi zakrivljeni dizajn bez okvira na svetu i najpametnije korisničko iskustvo koje potrošačima omogućava da lako pristupe svim svojim zabavnim sadržajima na jednom mestu. Uz to, ceo asortiman SUHD TV uređaja za 2016. godinu primenjuje „IoT hub“ tehnologiju (čvorište je za „Internet stvari“), što omogućava samom TV uređaju da se ponaša kao kontrolna stanica za ceo pametni dom.

„Naši novi SUHD televizori predstavljaju našu potpunu posvećenost inovaciji koja je potrošačima najvažnija, tako što im obezbeđuju apsolutno najbolji kvalitet slike u njihovom domu,“ izjavio je Hjun Suk Kim, predsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung Electronics. „U 2016. godini idemo dalje od svega što smo ikada ranije uradili kako bismo ponudili izvanrednu sinergiju dizajna, inženjerskog projektovanja i fine izrade.“

Samsungovi SUHD TV uređaji za 2016. godinu odlikuju se jedinim 10-bitnim Quantum dot ekranom donoseći najrealističniji sliku, sa očaravajuće jarkim prikazom, izuzetnim kontrastom i najživopisnijim bojama koje je Samsung ikada ponudio.

Povezana vest:  Vikend protekao u znaku bezbednosti dece na internetu

Novi SUHD TV uređaji su dizajnirani tako da obezbede optimalno uživanje u vizuelnim sadržajima, bez obzira na osvetljenost okruženja. Ove godine, svi Samsungovi SUHD televizori odlikovaće se sposobnošću da obezbede vrhunsko iskustvo visokog dinamičkog opsega (HDR), sa minimalno 1.000-nitnim HDR-om kako bi obezbedio viši nivo kontrasta između svetlih i tamnih slika. Nova Ultra Black tehnologija takođe značajno smanjuje refleksiju svetlosti, što dodatno unapređuje kvalitet slike i daje minimalni odsjaj. Inspirisan prirodom, Ultra Black apsorbuje prirodno svetlo na isti način na koji oko moljca omogućava toj životinji da bolje vidi po mraku.

Četiri godine nakon što je svetu predstavio prve zakrivljene televizore, Samsung je dizajnirao prvi zakrivljeni televizor bez okvira, KS9500 SUHD TV, koji omogućava korisnicima da se još više užive u vizelne sadržaje koje gledaju.

Bez okvira koji obično funkcioniše kao neka vrsta granice, pažnja gledaoca usmerena je isključivo na ono što je najvažnije – zanimljiv sadržaj na ekranu. Samsung je tražio način da eliminiše sve nepotrebne elemente, te je sa zadnje strane TV uređaja čak eliminisao i šrafove, donoseći jedan elegantan proizvod koji je lep iz svakog ugla gledanja.

Povezana vest:  LG je dobitnik Red Dot nagrade za Brend godine

Izgrađeni na bazi Tizen operativnog sistema (OS), Samsungovi pametni TV uređaji za 2016. godinu olakšavaju korisnicima pristup svim njihovim omiljenim sadržajima i servisima, od TV sadržaja i filmova, do igrica i informacija o programu, sve na jednom mestu.

Novi Smart Hub dizajniran je tako da korisnicima obezbedi jednostavan pristup njihovim omiljenim sadržajima, na jednom mestu. Meni koji se pojavljuje na početnom ekranu pametnog Samsungovog televizora omogućava korisnicima da pristupe svojim omiljenim programima čim uključe TV.

Samsung Smart Control daljinski upravljač eliminiše potrebu za većim brojem daljinskih upravljača i omogućava upravljanje svim eksternim uređajima, a da nije potrebna nikakva instalacija ili podešavanje.
Ljubitelji igara od sada mogu da uživaju u najrealističnijem iskustvu igranja video igara na velikom ekranu, a da im za to nije potrebna konzola. Više od 500 igara koje se igraju direktno na internetu ili se sa njega preuzimaju biće dostupno na Samsungovim pametnim televizorima za 2016. godinu.
Puštanje UHD filmova i TV serija direktno sa interneta, sa provajdera kao što su Amazon, M-GO i Netflix, kao i pristup aplikacijama kao što je YouTube, postali su još jednostavniji. UHD tehnologije koje je razvio NeuLion takođe će omogućiti direktno preuzimanje odabranih sportskih događaja u UHDLive tehnologiji.
Korisnici takođe mogu da priključe Samsungov novi Ultra HD Blu-rej plejer putem HDMI (2.0 a) priključka, kako bi pristupili UHD filmovima sa HDR opcijom.
Svi SUHD TV uređaji za 2016. godinu podrazumevaju „IoT hub“ tehnologiju, koju je Samsung razvio zajedno sa platformom SmartThings („pametne stvari“). SUHD TV uređaj može da se poveže sa, te da kontroliše preko 200 uređaja kompatibilnih sa SmartThings – bez obzira na to da li želite da vidite ko to zvoni na vrata, da zaključate vrata ili ugasite svetlo – sve to sa TV uređaja.

Povezana vest:  HONOR i Ginisova knjiga rekorda otkrivaju novu AI kameru

Nova funkcija takođe unapređuje iskustvo uživanja u zabavnim sadržajima, omogućavajući potrošačima da programiraju rutinski raspored koji TV prebacuje na odgovarajuća podešavanja za film i aktivira soundbar zvučnike i suround sistem prilikom gledanja televizije – što pojam „pametnog“ televizora podiže na sasvim novi nivo. Za punu podršku povezivanju sa uređajima kompatibilnim sa SmartThings platformom, potreban je SmartThings Extend USB adapter.