RF9500K 005 R-Perspective Black

Samsung uvodi potpuno novu kategoriju u oblasti rashladnih uređaja

Samsung je tržištu predstavio sasvim novu kategoriju rashladnih uređaja koja apsolutno učvršćuje položaj frižidera kao centra kuhinje. Samsungov novi Family Hub frižider je prefinjen uređaj koji obavlja više zadataka istovremeno i koji ponovo povezuje porodice, organizuje namirnice i kućne poslove i pa čak i obezbeđuje zabavu.

„Samsung je udahnuo potpuno nov život u oblast kućnih aparata, svojim svežim načinom razmišljanja i funkcijama koje su kućne aparate prevele iz kategorije potrebnih u kategoriju željenih uređaja. Sa potpuno novim i inovativnim porodičnim frižiderom Family Hub („čvorište porodice“), transformišemo doživljaj kuhinje kao zajedničkog prostora među potrošačima na načine koji će potpuno redefinisati viđenje frižidera,“ rekao je viši potpredsednik, generalni direktor Divizije za kućne aparate u kompaniji Samsung Electronics u Americi. „Sada, više nego ikad, ispunjavamo svoje obećanje o Internetu stvari na jedan veoma značajan način, ne samo kad je reč o rashlađivanju već i o kuvanju, sa novim asortimanom uređaja povezanih preko Wi-Fi mreže, koji donose jedan sasvim novi nivo lakoće kuvanja.“

Upravo kako mu i ime kaže, Family Hub je čvorište veza u jednom domaćinstvu. Sve komunikacije se čuvaju i prikazuju na LCD ekranu pune HD rezolucije, dijagonale 21,5 inča, koji se nalazi na gornjim desnim spoljnim vratima. Kao digitalni komandni centar frižidera, ovaj ekran
omogućava da se postave, podele i ažuriraju kalendari, da pričvrstite slike, dele dragoceni dečjicrteži i ostavljaju poruke – sve to lako i jednostavno sa pametnog telefona.

Povezana vest:  Lenovo započinje 2012. sa novim IdeaPad laptop i IdeaCentre desktop računarima

Od efikasnijeg upravljanja namirnicama do identifikacije hrane koja postoji u frižideru i hrane koja je potrebna, do praćenja roka trajanja namirnica kako bi se smanjilo stvaranje otpada, Family Hub je resurs koji osigurava da kuhinja u svakom trenutku ima sve potrebne namirnice. U revolucionarnom napretku tehnologije rashladnih uređaja, tri visoko kvalitetne kamere unutar frižidera snimaju fotografiju svaki put kada se vrata zatvore. Korisnici mogu da pristupe tim fotografijama u bilo kom trenutku preko svog pametnog telefona i tako zavire u svoj frižider. Čak i ako je korisnik u prodavnici i zaboravio je da proveri šta ima od potrebnih namirnica za pripremanje večere, lako može da otvori Samsungovu aplikaciju za pametne domove Smart Home i pogleda pravo u svoj Family Hub frižider. Korisnici više neće zaboravljati koju hranu imaju kod kuće, a frižider se može koristiti čak i za kupovinu namirnica preko interneta, uz pomoć partnera koji izdaju kreditne kartice. Novi frižider omogućava upravljanje svojim receptima, kao i pisanje i dostavljanje spiska za nabavku.

Kako kuhinja služi kao centar doma i zajedničko mesto okupljanja, Samsung Family Hub frižider je savršeno postavljen da ugosti i zabavi prijatelje i porodicu. On nudi opcije za puštanje muzike direktno sa interneta koja može da se reprodukuje kroz njegove ugrađene zvučnike ili je moguće povezati bežične bluetooth zvučnike, kao što je Samsungova linija zvučnika Radiant 360, kako bi bilo moguće uživati u muzici širom doma. Ekran Family Hub frižidera omogućava uživanje u omiljenim televizijskim programima na samom uređaju, tako što se primenjujeje opcija „screen mirroring“ sa pametnim Samsungovim televizorom. Ova opcija je od velike koristi ukoliko morate da pripremate hranu dok gledate vesti, seriju ili utakmicu i ne želite da propustite ni jednu važnu akciju.

Povezana vest:  Canon Europe predstavlja novi projektor sa WiFi prenosom

Family Hub je podjednako impresivno dizajniran sa unutrašnje strane, kao i sa spoljašnje. Od FlexZone™ koja je ekskluzivno zastupljena samo u Samsungovim uređajima, a koja transformiše frižider u zamrzivač kako bi odgovorila na vaše potrebe pri čuvanju hrane, do održavanja namirnica svežim duže vreme sa trostrukim i metalnim sistemom rashlađivanja, do njegove fleksibilnosti i odlika kojima se obezbeđuje ušteda energije, ovaj frižider zaista u prvi plan ističe superiorne performanse, kao i inovacije i dizajn bez premca.

Family Hub frižider (model RF28K95800SR) će biti dostupan u dubini donjih kuhinjskih elemenata i u punoj dubini, u boji nerđajućeg čelika i novom fantastičnom dizajnu crnog nerđajućeg čelika.

Samsung je predstavio i novi šporet Wi-Fi Slide-in Range sa dvostrukim vratima sa prigušenim zatvaranjem, Soft Close Dual Door™, spaja naprednu tehnologiju sa vrhuncem fleksibilne funkcionalnosti kako bi pripremu hrane učinio prijatnijom i lakšom za sve koji kuvaju kod kuće.

Ovaj šporet se takođe odlikuje Samsungovom nagrađivanom Flex Duo™ tehnologijom sa dvostrukim vratima sa prigušenim zatvaranjem, koja različitim konfiguracijama rerne omogućavaju vrhunsku fleksibilnost pri kuvanju. Potrošači lako mogu da se prebace između upotrebe jedne od najvećih pojedinačnih rerni sa komorom od oko 522 l, ili razdvajanja ovog prostora na dve komore ubacivanjem jednostavne, ali inventivne pregrade Smart Divider. Vrata sa prigušenim zatvaranjem, projektovana sa šarkom u sredini koja otvara ili samo gornju komoru rerne ili obe komore i koja mogu da se zatvore meko i tiho, kako bi sprečila lupanje vrata, dodatno povećavaju efikasnost Flex Duo™ tehnologije.

Povezana vest:  Kompanija Sony predstavila najmanje Travel High Zoom fotoaparate na svetu

Sada dostupan i sa mogućnošću povezivanja na Wi-Fi mrežu, ovaj šporet koristi Internet stvari (IoT) u praktičnoj inovaciji koja omogućava korisniku da prati šta se dešava na šporetu i u rerni sa udaljene lokacije. Korisnici ce moći da prethodno zagreju rernu i da podese temperature pečenja u rerni sa svog pametnog telefona, a mogu i sa sigurnošću da isprate da li su isključili uređaj. Metalna dugmeta su osvetljena ledeno plavim LED svetlima, zbog čega je lakše videti preko pola sobe da li je šporet uključen.

Samsung je takođe na sajmu izložio i pun asortiman drugih kuhinjskih inovacija uključujući Samsung Chef Collection Slide-in Dual Fuel Range, šporet sa dvostrukim gorivom kao i Flex Food Showcase frižider sa četvoro vrata i komorom za izlaganje hrane koja omogućava lak pristup često korišćenim namirnicama.