X serija CamScreen Fotografija 1

LG predstavlja specijalnu X seriju smart telefona na MWC sajmu

Kompanija LG Electronics (LG) će na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni predstaviti novu seriju smart telefona koja pruža korisnicima jedinstveno iskustvo i izuzetne funkcije, po povoljnim cenama. Prva dva modela X serije, X cam i X screen su dizajnirani za korisnike koji ne zahtevaju premium uređaj, ali i dalje insistiraju na kvalitetnoj kameri i naprednom ekranu.

Model X cam poseduje čak dve kamere na zadnjoj strani i pruža iskustvo koje omogućavaju napredne kamere. Zahvaljujući 3D bending glass mogućnosti, elegantno zakrivljenom prednjem delu, kao i debljini od samo 5.2mm, ovaj model je izuzetno udoban za držanje u ruci. Za razliku od drugih, teških smart telefona iz ove kategorije, X cam model teži samo 118g.

Povezana vest:  Strawberry Drveće broji preko 100.000 punjenja

Drugi model iz ove serije, X screen, opremljen je sa always-on sekundarnim ekranom, koji je do sada bio samo dostupan na V10 modelu. Sekundarni ekran se nalazi iznad glavnog In-cell touch ekrana, dijagonale 4.93 inča, što olakšava obavljanje više funkcija odjednom. Sekundarni ekran dijagonale 1.76 inča, pruža mogućnost korisnicima da lakše pristupe aplikacijama koje često koriste, kao i da odgovore na pozive bez prekidanja trenutne aktivnosti. Sekundarni ekran takođe omogućava korisnicima da provere vreme, datum, status baterije i ostala obaveštenja, bez aktiviranja glavnog ekrana.

„Svako od nas ima omiljenu funkciju na smart telefonu. Međutim, kompanija LG smatra da bi na tržištu trebalo da postoji prostor za uređaj koji obavlja jednu funkciju na vrhunskom nivou, kao i da nema potrebe da korisnici plaćaju za funkcije koje im nisu ni potrebne“, izjavio je Juno Cho, predsednik i izvršni director kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Povezana vest:  Kreativni objektiv za sve snimke - Canon predstavlja RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, veoma svestran, kompaktan, 10x zum objektiv za EOS R sistem

Nova X serija biće dostupna na ključnim tržištima u Aziji, Evropi i Latinskoj Americi, počevši od narednog meseca. Posetioci ovogodišnjeg Svetskog kongresa mobilne telefonije (MWC) u Barseloni biće u prilici da se uvere u kvalitet nove X serije na štandu kompanije LG u hali 3, Fira Gran Via, od 22. do 25. februara.

X cam ključne specifikacije:*
Ekran: 5.2inča FHD In-cell Touch
Procesor: 1.14GHz Octa-Core
Kamera: zadnje 13MP i 5MP / prednja 8MP
Memorija: 2GB RAM / 16GB ROM
Baterija: 2.520mAh
Operativni sistem: Android 6.0 Marshmallow
Veličina: 147.5 x 73.6 x 5.2mm~6.9mm
Mreža: LTE
Boje: titanijum srebrna / bela / zlatna / ružičasto-zlatna

Povezana vest:  Canon revolucionarna rezolucija fotoaparata EOS 5DS i EOS 5DS R

X screen ključne specifikacije:*
Ekran: glavni 4.93 inča HD In-cell Touch
Sekundarni 1.76 inča LCD (520 x 80)
Procesor: 1.2GHz Quad-Core
Kamera: prednja 13MP / zadnja 8MP
Memorija: 2GB RAM / 16GB ROM
Baterija: 2.300mAh
Operativni sistem: Android 6.0 Marshmallow
Veličina: 142.6 x 71.8 x 7.1mm
Mreža: LTE
Boje: crna/ bela / ružičasto-zlatna

* Karakteristike mogu da varirati u zavisnosti od tržišta.