cat telefon

Cat S60 najavljen kao prvi pametni telefon na svetu sa integrisanom termalnom kamerom

Kompanija Cat phones danas je najavila lansiranje svog novog vodećeg proizvoda, telefona Cat S60, prvog pametnog telefona na svetu sa integirsanom termalnom kamerom i najvodootpornijeg pametnog telefona na svetu. Uređaj će biti prikazan u Barseloni, u okviru sajma Mobile World Congress 2016.

Cat S60 obuhvata ugrađenu termalnu kameru proizvođača FLIR, globalnog lidera u oblasti tehnologije termalnog imidžinga, omogućavajući korisnicima Cat telefona da budu prvi koji će koristiti svoje pametne telefone za niz zadataka, obuhvatajući: otkrivanje odavanja toplote oko prozora i vrata, otkrivanje vlage, identifikovanje pregrejanih električnih uređaja i instalacija i osvetljavanje u uslovima potpunog mraka.

Termalna kamera vizualizuje toplotu koja je nevidljiva golom oku, naglašavajući temperaturni kontrast. Može da detektuje toplotu i izmeri površinsku temperaturu sa udaljenosti od 50 do 100 fita, i vidi kroz prepreke kao što je dim, omogućavajući širok način primene za građevinare, komunalne radnike, sportske entuzijaste i hitnu pomoć.

Povezana vest:  Samsung predstavio viziju pametnijeg života

Cat S60 je vodootporan do dubine od 5 metara u trajanju od jednog sata, što mu daje mogućnost da bude korišćen kao podvodna kamera, pomerajući granice mobilne tehnologije.

„Izdvojiti se od ostalih na današnjem tržištu pametnih telefona zahteva prave inovacije i čast nam je što smo sklopili partnerstvo sa firmom FLIR,“ izjavio je Peter Stephens, izvršni direktor Bullitt Group-e, globalnog izdavaoca licenci za mobilne uređaje za Caterpillar. „Cat S60 predstavlja prekretnicu kada su u pitanju pametni telefoni. Drago nam je što će termalna tehnologija biti u rukama korisnika Cat telefona i dati im mogućnost da otkriju njene brojne prednosti.“

„Čast nam je što smo sarađivali na najnovijem Cat telefonu sa Bullitt Group-om, kako bismo integrisali svoju termalnu kameru u njihove renomirane pametne telefone i na taj način napravili zaista inovativan mobilni proizvod,“ izjavio je Andy Teich, predsednik i izvršni direktor FLIR-a. „CAT S60 donosi mobilnim korisnicima širom sveta nove mogućnosti – iskustvo šestog čula koje samo termalni imidžing može da ponudi.“

Povezana vest:  HONOR zvanično potvrdio još jedan vodeći pametni telefon u saradnji sa Porsche dizajnom

Cat S60 je takođe veoma čvrst i robustan pametni telefon. Prevazilazi vojne specifikacije, proizveden da izdrži pad na beton sa visine od 1,8 metara i otporan je na prašinu, kao i vodu. Višestran je, jasni ekran vidljiv je i na jakom dnevnom svetlu i ekran osetljiv na dodir može biti kontrolisan mokrim prstima ili tokom nošenja rukavica. Takođe je zaštićen najnovijim staklom Corning® Gorilla® Glass 4.

Glavne karakteristike telefona Cat S60:
• Ojačan okvir
• Otpornost na pad sa visine do 1.8m, MIL Spec 810G
• Neverovatno jasni ekran (540 nits), Gorilla Glass 4
• 4,7″ HD multi-touch sa podrškom za dodir mokrim prstima i rukavicama
• Optimizovane performanse baterije (3800mAh)
• Visokokvalitetno audio iskustvo (>105dB)
• Podvodna 13MP glavna kamera sa dual flash opcijom, 5MP prednja kamera
• 4G LTE
• Snapdragon 617 osmojezgarni procesor
• 32GB ROM, 3GB RAM
• Android™ Marshmallow
• Aplikacija FLIR thermal camera sa MSX tehnologijom; still image, panorama i video snimanje; promenljiva toplotna paleta; tačkasto merenje temperature svetla; i minimalni, maksimalni i prosečni podaci o temperaturi

Povezana vest:  Angry Birds slavi 2. rođendan, novi nivoi za korisnike

Cat S60 biće predstavljen na sajmu Mobile World Congress, od 22. do 28. februara, u Barseloni, na štandu CS80. Biće dostupan kasnije tokom godine sa maloprodajnom cenom od 649 evra / 599 dolara.