Servis Apple Pay
Usluga MasterCard Digitalni Enablement Service stimuliše rast sigurnih digitalnih transakcija širom Evrope sa više od aktivnih 60 projekata
 
Usvajanje digitalnih plaćanja nastavlja da raste širom sveta, a kompanija MasterCard predviđa da će do 2020. godine, 38% plaćanja u čitavoj Evropi biti digitalno. Ova promena u ponašanju potrošača biće bezbedna zahvaljujući MasterCard Digital Enablement Service (MDES) usluzi, koja osigurava da svaki uređaj koji se koristi u svrhe trgovine može obaviti i primiti plaćanje zahvaljujući tokenizaciji koja je industrijski standard.
Ova usluga je lansirana u okviru Apple Pay servisa 2014. godine, a danas izdavaoci kartica i pružaoci usluga digitalnih novčanika imaju aktivne MDES projekte u 18 zemalja širom Evrope. U Velikoj Britaniji, MDES usluga već povezuje banke koje uslužuju više od 70% vlasnika računa u Velikoj Britaniji sa Apple Pay uslugom. Među operaterima digitalnih novčanika koji su povezani na MDES, Google je nedavno najavio svoju nameru da pokrene Android Pay uslugu u Velikoj Britaniji.
„Usluga MDES je osnova za ogroman napredak koji smo postigli u pogledu ponude sigurnih digitalnih transakcija koje omogućavaju potrošačima da plate gde i kako žele i da budu spokojni da ni njihova transakcija ni informacije o plaćanju nisu u opasnosti“, rekao je Kris Kangas, direktor Sektora za mobilna NFC plaćanja u Evropi. „Potrošači će imati više izbora za korišćenje svoje kartice u digitalizovanoj formi kako operateri novčanika budu uvodili svoja rešenja na tržište.“
MDES usluga je predstavljena 2013. godine, a kompanija MasterCard radi sa izdavaocima kartica i trgovcima na postavljanju temelja za sigurna digitalna plaćanja, osiguravajući da potrošači imaju najviši nivo sigurnosti i bezbednosti, bez obzira kako su platili. Pokretanjem usluge Apple Pay 2014. godine MDES uslugu je implementirana u digitalni novčanik kompanije Apple, a ubrzo zatim su usledila predstavljanja usluga Samsung Pay i Android Plati koje su takođe implementirale ovu platformu.
Pored toga, kompanija MasterCard olakšava izdavaocima kartica i trgovcima svih veličina da dobiju pristup uslugama tokenizacije kroz MDES Ekpress i MDES za trgovce opcije. Sada je MDES usluga dostupna i na mobilnim telefonima. Ova platforma omogućava plaćanja na širokom spektru potrošačkih proizvoda u okviru automobilske, modne, tehnološke i industrije nosive tehnologije, čime je potrošačima data sloboda da kupuju koristeći uređaj koji im je najpraktičniji u tom trenutku uz najviši nivo sigurnosti. Na Svetskom kongresu mobilne telefonije 2016. godine, kompanije MasterCard i Coin najavile su program za programere za ubrzanje integracije plaćanja u nosivu tehnologiju koji značajno smanjuje barijeru za proizvođače uređaja. Programeri sada imaju pristup MDES usluzi i tehnologiji kompanije Coin za omogućavanje plaćanja na skalabilni način.
Povezana vest:  SteelSeries predstavlja najelegantnije i najlaganije miševe do sada, pogodne za sve žanrove video igara