LG Centum ves masina Ginisov rekord Fotografija 1

Kula od karata na LG veš mašini oborila Ginisov rekord

Kompanija LG Electronics (LG) i prvak sveta u slaganju špil karata, Brajan Berg, zajedničkim snagama uspeli su da za samo 12 sati sagrade najvišu kulu od karata i na taj način postave novi svetski rekord. Ova građevina visoka neverovatnih 3,3 metara kreirana je na LG Centum veš mašini koja je sve vreme radila, i to na 1000 obrtaja u minuti. Brajan Berg, diplomirani arhitekta sa Harvarda, koji je počeo da se bavi slaganjem špil karata sa osam godina, udružio se sa kompanijom LG sa idejom da zajednički obore Ginisov rekord kreiranjem replike kuće visoke 48 spratova, koristeći samo karte za igranje.

Povezana vest:  Otkrivamo vam kako da najlakše izgubite kilograme i ostanete fit

„Oduševljeni smo što je Brajan uspeo da ostvari svoj cilj, istovremeno pomažući da tehnološke inovacije koje su implementirane na našim kućnim aparatima dođu do izražaja. Uređaji ne bi trebalo da predstavljaju bučne, prodorne mašine, već praktične ukućane koji pomažu svojim korisnicima, a obaranjem ovog svetskog rekorda upravo je to i demonstrirano“, izjavio je Jo Seong-jin, izvršni direktor i predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solutions.

Povezana vest:  Ovo su razlozi zbog kojih je Huawei nova 9 idealan telefon za vas

Jedinstveni Centum System™ kompanije LG, poseduje inovativni sistem amortizacije, sličan onom koji se nalazi u automobilima. Zahvaljujući sistemu fiksiranog bubnja, veš mašine emituju značajno manje vibracija i buke, a ove uređaje odlikuje i jedan od najtiših ciklusa koji emituje samo 67dB , što je jednako zvuku koji se proizvodi tokom razgovora. Shodno manjem broju pokretnih delova, ove veš mašine izazivaju manje trenja, koje predstavlja glavni uzrok oštećenja veša prilikom pranja, a kompanija LG je toliko uverena u svoju tehnologiju, da Inverter Direct Drive motori u Centum System veš mašinama dolaze sa 20 godina garancije, što je duplo više u odnosu na standardnu dužinu garancije.

Povezana vest:  Nokia predstavila X2-01 i C2-01