Tokom IFA sajma, koji je otvoren u petak, 2. septembra u Berlinu, kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoje ekosisteme pametnih domova, koje uspešno razvija u saradnji sa brojnim kompanijama. Među svojim partnerima, LG je posebno istakao Amazon, najveću kompaniju za online trgovinu, sa kojom je razvio strategiju Partnership, Open Platform i Open Connectivity na polju interneta stvari (Internet of Things, IoT). Ove dve kompanije predstaviće smart tehnologiju, koja ide u korak sa navikama i potrebama potrošača i pruža optimalna rešenja čak i najzahtevnijim korisnicima.

 

SmartThinQ™ Hub kompanije LG sada je kompatibilan sa Alexom, pametnim ličnim asistentom Amazon Echo bežičnog zvučnika, čime je korisnicima omogućeno da putem glasa, bez upotrebe pametnih telefona, kontrolišu LG kućne aparate. Osim toga, SmartThinQ senzor sa Amazon Dash opcijom pruža mogućnost naručivanja namirnica samo jednim pritiskom na dugme. Takođe, od sada veš mašina sa SmartThinQ senzorom ne samo da će obaveštavati svoje vlasnike o završetku pranja, već će i naručivati deterdžent, ukoliko ponestane zaliha.

Povezana vest:  Smanjite rizik uništenja omiljene odeće uz odabir pravog programa za pranje veša

 

Još jedan od primera pametne tehnologije kompanije LG, Smart InstaView Door-in-Door™ frižider, biće predstavljen na IFA sajmu. Ovaj frižider poseduje providni LCD ekran osetljiv na dodir, dijagonale 29 inča, koji služi ujedno kao monitor i kao prozor kroz koji može da se proviri bez otvaranja vrata, zahvaljujući Knock-On funkciji. Ovaj frižider pokreće Intel® Compute Stick, sićušni kompjuter sa Intel AtomTM procesorom, koji mu omogućava da podržava različite aplikacije za kuhinjske recepte, slušanje muzike, gledanje video snimaka i internet kupovinu.

Povezana vest:  HONOR je objavio globalno lansiranje HONOR Magic3 Serije telefona, neverovatni flegšip koji korisnicima pruža vanserijsko iskustvo

 

LG će u Berlinu predstaviti i pametni LG SIGNATURE frižider, koji će zahvaljujući naprednoj tehnologiji senzora moći da zadovolji potrebe korisnika sa različitim stilovima života. Ovaj pametni uređaj opremljen je senzorima za otvaranje vrata, kao i podešavanje vlažnosti i spoljašnje i unutrašnje temperature. Senzor za temperaturu oglašava se kada se u frižider stavi vruća hrana, omogućavajući 30% brže hlađenje u odnosu na standardne frižidere.[1] LG SIGNATURE frižider poseduje ugrađenu panoramsku kameru ultra širokog objektiva, za fotografisanje unutrašnjosti iz različitih uglova. Tako korisnici mogu da pregledaju ove fotografije na svojim smart telefonima, i u skladu sa tim, da obave kupovinu.

Povezana vest:  Samsung predstavio 5G mrežna rešenja na sajmu MWC

Na sajmu IFA 2016, kompanija LG će takođe predstaviti nove IoT dodatke, poput SmartThinQ Lightbulb, SmartThinQ Plug i SmartThinQ Motion senzora.

„Saradnja sa liderima u oblasti industrijskih inovacija predstavlja osnovu naše strategije za razvoj pametnih domova“, rekao je Jo Seong-jin, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance & Air Solution. „Verujemo da će naša otvorenost za inovacije i IoT tehnologiju korisnicima doneti mnogo više pogodnosti.“

[1] U poređenju sa French-door modelima frižidera kompanije LG.