Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) upozorila je putnike u avionima da za vreme leta ne uključuju ili pune nove modele Samsung pametnih telefona, posle brojnih izveštaja o tome da su se ti uređaji zapalili.

Uprava je takođe kasno sinoć upozorila putnike da ne stavljaju svoje telefone modela „Galaxy Note 7“ u prtljag koji predaju, pozivajući se „na incidente i zabrinutost Samsunga“ u vezi tih uređaja.

Povezana vest:  Pristup inovacijama „odozdo prema gore” je pri samom dnu lestvice modernih korporativnih vrednosti

Prošle nedelje Samsung je naredio globalni opoziv svojih najnovijih džambo telefona kada je utvrđeno da su litijumske baterije krive za prijavljene eksplozije tih uređaja.

U jednom slučaju porodica na Floridi prijavila da se telefon Galaxy Note 7 koji su ostavili da se puni u njihovom džipu zapalio i uništio vozilo.

Prvo su australijske aviokompanije preduzele mere. Kvantas je zatražio od putnika da da ne uključuju telefone Note 7 i da ih ne pune za vreme leta, a prema medijima, slično su uradile i druge australijske aviokompanije, uključujući Džetstar ervejs (Jetstar Airways) i Virdžin Australija (Virgin Australia).

Povezana vest:  SAD: U nedelju stupa na snagu zabrana za TikTok i WeChat

Samsung je lansirao najnoviju verziju serije Note u avgustu. Serija Note jedna je od najskupljih koje je izdao Samsung, i koristi dizajn i karakteristika Galaksi S telefona lansiranih proletos.

Samsung je naveo da je obustavio prodaju modela „Galaxy Note7“ pošto je utvrđeno da postoji problem s baterijom.

Ta kompanija saopštila je da je do 1. septembra u celom svetu prijavljeno 35 slučajeva i da sprovodi temeljnu kontrolu sa svojim dobavljačima.

Povezana vest:  DATA DOLLAR: PLAĆANJE LIČNIM PODACIMA. KOLIKU VREDNOST IMAJU VAŠI LIČNI PODACI?

Telefon Note 7 nije jedina sprava koja može da se zapali zbog problema sa litijumskom baterijom. Ti problemi pogodili su sve od laptopova i Tesla automobila do aviona Boing 787.