mobilna-aplikacija-mape-nevidljivog-balkana-pocetna-strana-1U želji da sačuva od zaborava male, nevidljive i marginalizovane priče i pojedince, regionalno udruženje građana „Klub putnika“ realizovalo je tokom ove godine projekat „Mape nevidljivog Balkana“. Anegdote, crtice, zapažanja i sećanja do sada dostupne javnosti na internet stranici Nevidljivi Balkan, od danas ćemo moći da čitamo u hodu, putem mobilne aplikacije. Kad god se nađete u blizini mesta o kome je ranije napisana priča, aplikacija će se oglasiti i pozvati vas da se upoznate sa kuriozitetom o datoj lokaciji.

Povezana vest:  Telenor ponuda - „Moj miks“ na servisu „Moj meni“

Priče o ljudima, lokalnim legendama, fotografije ulične umetnosti i bizarnosti koje su se zaista dogodile zabeležene su na internet stranici projekta. Podaci nisu ni nalik onome što se obično nalazi na zvaničnim turističkim sajtovima i u brošurama. „Mape nevidljivog Balkana“ nam daju priliku da otkrijemo priče drugačije od onih koje su deo naše svakodnevice, pružaju mogućnost da zavirimo u istoriju – ne onu koju su pisali pobednici, već istoriju koju su proživljavali ljudi oko nas, a da o tome jedva ponešto znamo.

Povezana vest:  Kvalitetno pranje i ušteda energije uz Samsung Eco Bubble veš mašine

Ono što projekat čini posebno interesantnim, jeste činjenica da je on interaktivan, odnosno da svako od nas može biti autor priče. Ukoliko želite da i sami budete hroničar prošlih vremena ili biograf i sprečite da važne priče o malim ljudima padnu u zaborav, prijavite se ovde ili pošaljite mejl na [email protected].

Aplikacija se može preuzeti u Google Play prodavnici.

Povezana vest:  Kompanija Sony – dvadeset godina u Srbiji

Projekat „Mape nevidljivog Balkana“, koji se sprovodi u partnerstvu sa organizacijom „Tačka komunikacije“, jedan je od prošlogodišnjih pobednika na konkursu Superste, u okviru koga Erste Banka, sa partnerskom Fondacijom Dokukino, novčano i mentorski podržava projekte inspirisane problemima u društvu, koji stvaraju nove sadržaje u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja.