Acer ulazi na tržište mobilnih telefona

acer_liquidDrugi najveći proizvođač računara na svetu obelodanio je svoje planove za godinu koja nam stiže. Acer se prilično ozbiljno uključuje na tržište mobilnih telefona, jer bi nas sledeće godine iz ove kompanije moglo dočekati čak šest modela. 
Prema najavama, iz Acera samo u prvom delu godine na tržištu bi trebalo da se pojavi čak šest uređaja. Ono što zvuči zanimljivo je to da će svih šest uređaja kao pokretačku snagu koristiti Googleov Android.
-Još uvek razmišljamo o svojim potezima za drugu polovinu 2010. godine – izjavio je Roger Yuen, potpredsjednik Acerova ogranka mobitela.
Najavljeni Acerovi uređaji biće predstavljeni u sva tri cenovna statusa, dakle biće tu onih sa niskim, srednjim i naravno visokim cenama, a neki od modela biće namenjeni i poslovnim korisnicima. Tačan datum predstavljanja mobilnih telefona još nije poznat.
Acer upravo sada tržištu isporučuje svoj prvi mobilni uređaj na Androidu naziva Liquid. Uređaj je baziran na Qualcommovom procesoru takta jednog gigaherca nazvanom Snapdragon, operativni sisitem mu je Android u verziji 1.6, a specifičnost ovog telefona je podrška za 3D grafiku, što ga čini prvim takvim telefonom s Android OS-om. Liquid ima WVGA ekran dijagonale tri i po inča i opremljen je WiFi adapterom i A-GPS prijemnikom. Radi se o 3G telefonu koji internetu pristupa putem HSDPA protokola.

Povezana vest:  Premijera najnovije serije Samsung SUHD televizora