HUAWEI Mate 10 Lite će tokom narednih nedelja  svojim kupcima predstaviti dve ekskluzvne, specijalno dizajnirane, unapređene verzije softvera. Dva nova sofverska iskustva su dizajnirana da bi ponudila više opcija, funkcionalnosti i zabave svim korisnicima Mate 10 Lite telefona. Predstavljamo vam Otključavanje prepoznavanjem lica i AR sočiva.

HUAWEI Mate 10 Lite se na tržištu pojavio u oktobru 2017. godine. Zbog prelepog HUAWEI FullView displeja i neverovatne četiri kamere, već ga je kupilo više od 3 miliona ljudi. Iako je Apple iPhone X sa svojom najnovijom Face ID tehnologijom predstavljen na tržištu u sličnom periodu, HUAWEI Mate 10 Lite korisnicima širom sveta donosi brzo, bezbedno i precizno iskustvo otključavanja telefona pomoću prepoznavanja crta lica.

Zahvaljujući ovoj novoj opciji otključavanja telefona, očekuje se da će HUAWEI Mate 10 Lite imati prednost u odnosu na konkurentne uređaje u istom rasponu cena. Za početak, radi se o veoma sličnom iskustvu kao na telefonu iPhone X. Podesite ovu opciju u svom telefonu, dopustite da kamera skenira Vaše lice i dovoljne su milisekunde da otključate telefon pomoću naprednog softvera za prepoznavanje crta lica. Ova opcija definitivno donosi potpuno novu perspektivu životnog stila, i biće od koristi, naročito kada su Vam ruke mokre.

Povezana vest:  Zemljom, vazduhom, vodom – Geniusova akcijska kamera beleži baš sve!

Za razilku od Apple iPhone X, na kom je potrebno da prevučete prstom preko ekrana nakon što prepozna Vaše lice, HUAWEI Mate 10 Lite će biti lakši za korišćenje jer nudi dve opcije – direktno otključavanje i otključavanje nakon prevlačenja prstom preko ekrana. Ako izaberete drugu opciju, možete da iskoristite inteligentan način prikazivanja notifikacija na zaključanom ekranu. Ako HUAWEI Mate 10 Lite prepozna da trenutni korisnik telefona nije vlasnik čije lice otključava telefon, automatski će sakriti informacije i sadržaj notifikacija, čime je Vaša privatnost potpuno zaštićena.

Povezana vest:  Kaspersky Safe Kids rešenje sada štiti decu od rizičnog sadržaja na YouTube-u

S obzirom da je sigurnost kod ovakve vrste otključavanja veoma važna, kako biste bezbedno uživali u iskustvu prepoznavanja crta lica na telefonu, HUAWEI Mate 10 Lite će imati tri dimenzije zaštite:

1) Bezbednost sačuvanih podataka – informacije o licu kupca se čuvaju u CPU TEE (Trusted Execution Environment) prostoru Kirin čipseta koji ima bezbednost na nivou čipa

2) Bezbednost algoritma – ovo znači da algoritam prikuplja informacije sa više od 1000 tačaka lica da bi Vaš telefon prepoznavao samo Vaše lice

3) Nemogućnost otključavanja dok su Vam oči zatvorene garantuje da niko neće moći da otključa Vaš telefon dok spavate.

Pored svega navedenog, unapređena verzija ima integrisanu opciju za zabavno slikanje selfija pomoću AR sočiva. HUAWEI Mate 10 Lite poseduje 4 kamere, od kojih su dve prednje. Ovaj dizajn kamera pomaže kupcima da uslikaju predivne slike u boji, kao i neverovatne fotografije sa bokeh efektom. To znači da lako možete da uživate u još neverovatnijem iskustvu slikanja selfija. Sada, zahvaljujući AR sočivu, možete biti kreatvniji nego ikada sa svojom prednjom kamerom.

Povezana vest:  Srbija prva u Evropi po broju žena u gejming industriji

Za početak, kada koristite opciju AR sočiva možete da izaberete razne inovativne pozadine sa izmenjenom realnošću. Pomoću ovog neverovatno kreativnog iskustva izmenjene realnosti, možete da dodate sebe na fotografije sa svojim idolima ili da slikate sebe kako stojite ispred Ajfelove kule, Big Bena u Londonu ili čak Sidnejskog mosta.

HUAWEI Mate 10 Lite je savršen za one koji žele da uživaju u poslednjim inovacijama naprednog softvera za prepoznavanje lica, što donosi novi nivo zabave sa slikama.

Kako da instalirate unapređenu verziju softvera:

Prvi korak: Settings – System update

Drugi korak: Kliknite na dugme sa tri tačke u gornjem desnom uglu – Download latest full package