Canon Europe predstavlja EOS M50, najnoviji model u EOS M seriji, a ujedno i Canon-ov najintuitivniji i tehnološki najnapredniji fotoaparat bez ogledala. Dizajniran za moderne avanturiste, EOS M50 je prvi Canon-ov digitalni fotoaparat bez ogledala koji može da snima 4K video, ima rotirajući ekran osetljiv na dodir i najnoviji Canon DIGIC 8 procesor za obradu slike.

Uparen sa Bluetooth®[1] i Wi-Fi[2] za jednostavno povezivanje, APS-C CMOS senzor rezolucije 24,1 megapiksela obezbeđuje predivne meke pozadine i oštre slike visoke rezolucije u uslovima slabijeg osvetljenja, kontinualno fotografisanje sa 10 slika u sekundi (fps), za beleženje bitnih trenutaka sa mnoštvom detalja.

Canon EOS M50 je savršen izbor za fotografe koji koriste pametne telefone i kompaktne fotoaparate, ali žele da unaprede svoje fotografske mogućnosti sa laganim i lako prenosivim fotoaparatom sa izmenjivim objektivom, kako bi ispričali priče na koje će biti ponosni.

Opremljen najnovijim tehnologijama, Canon EOS M50 nudi DSLR kvalitet u kompaktnom kućištu, dovoljno malom da ga možete poneti u sve avanture. Dual Pixel CMOS AF super brzi i responsivni sistem za automatsko fokusiranje omogućava fotografima da naprave kristalno jasne fotografije visoke rezolucije i Full HD video, sa odličnom kontrolom dubine polja, za jasne predmete i meku pozadinu. Bioskopski osećaj postignut APS-C CMOS senzorom rezolucije 24,1 megapiksel dostiže nove visine dodatnom mogućnošću snimanja 4K videa, sa mnoštvo detalja u rezoluciji koja je četiri puta veća od Full HD-a.

EOS M50 je prvi Canon fotoaparat koji poseduje najnoviji Canon DIGIC 8 procesor za obradu slike. Novi procesor je zaslužan za mnoge od funkcija fotoaparata, kao što su: snimanje 4K videa, 4K time-lapse i hvatanje 4K slika iz 4K videa; veliku brzinu kontinualnog slikanja i standardni maksimalni ISO 25.600, koji omogućava pravljenje oštrih slika čak i u uslovima slabog osvetljenja. DIGIC 8 procesor podržava i mnoštvo unapređenja u automatskom fokusiranju, Auto Lighting Optimiser, Digital Lens Optimiser i Highlight Tone Priority, za superiorni kvalitet slika, spremnih za deljenje pravo iz fotoaparata.

Povezana vest:  Savršeno rešenje za fotografisanje u mraku – Huawei P30 Pro

Upečatljiv i savremen dizajn modela EOS M50 pruža modernu verziju tradicionalnog iskustva snimanja, sa velikim, centralno postavljenim elektronskim tražilom. Korisnici mogu tražiti kreativne uglove snimanja, praviti sjajne selfije i lako snimati svoje vlogove, zahvaljujući rotirajućem ekranu osetljivom na dodir, dijagonale 7,5 cm. Na taj način mogu priču zabeležiti iz više perspektiva. Unapređene mogućnosti ekrana omogućavaju „Touch and Drop AF“, pa korisnici mogu instiktivno i lako podešavati tačke fokusiranja, bez skidanja pogleda sa tražila.

Wi-Fi & Bluetooth povezivanje i kontrola  

Canon EOS M50 se lako povezuje sa pametnim uređajima, korišćenjem besplatne Canon Camera Connect aplikacije za iOS i Android. Stalna Bluetooth konekcija zahteva malo energije, a omogućava pametnim uređajima da „probude“ fotoaparat, izvrše okidanje na daljinu i lako prebacivanje na Wi-Fi za daljinsko Live View slikanje i prenos slika.

Fotografije i video snimci se mogu automatski prebaci sa kamere na pametni uređaj[3], za lako deljenje na društvenim mrežama, što ceo proces, od trenutka snimanja do deljenja sa svetom, čini veoma jednostavnim. Pored toga, sadržaj može biti smešten na Canon Irista skladište u oblaku, ili automatski i bežično sinhronizovan sa PC ili Mac računarom, pomoću Canon Image Transfer Utility 2 aplikacije.

Za grupne slike, vlogove i neobične kreativne uglove snimanja, korisnici mogu preuzeti kontrolu nad svojim EOS M50 pomoću Remote Live View opcije u Canon Camera Connect aplikaciji, i na svom pametnom uređaju menjati podešavanja i pre okidanja pogledati kako će izgledati slika.

Povezana vest:  Aleksander Šperl drugu godinu za redom izabran za jednog od 40 top lidera u telekomunikacijama

Inspirativne tehnologije za priče kojima ćete se ponositi

Canon EOS M50 automatski snima fotografije i filmove pune detalja, zahvaljujući mnoštvu tehnologija za optimizaciju u fotoaparatu, koje daje DIGIC 8 procesor za obradu slike. Uspomene mogu biti pretočene u epske filmove sa bogatstvom detalja koje pruža 4K video, uz Canon realistične boje.

Snimanje HD filmova sa do 120 sličica u sekundi omogućava glatke akcione sekvence i nudi dodatne opcije za usporenu reprodukciju. Odlične akcijske fotografije mogu biti napravljene i pomoću kontinualnog fotografisanja brzinom od 10 fps, što je prvi put postignuto na Canon fotoaparatima bez ogledala, a moguće je i fotografisanje brzinom od 7,1 fps uz kontinualni autofokus.

Više slika, više pripovedanja. EOS M50 je prvi fotoaparat koji podržava novi CR3 14-bitni RAW format, kao i novu C-RAW opciju koju omogućava kreiranje RAW fajlova u punoj rezoluciji, koji su otprilike 30 do 40% manji od standardnih RAW fajlova, što znači da na memorijsku karticu možete smestiti mnogo više slika, uz zadržavanje fleksibilnosti koju imaju RAW slike.

Objektivi za svaku priliku

EOS M50 je kompatibilan sa nizom Canon-ovih kompaktnih i visokokvalitetnih EF-m objektiva, pa korisnici mogu napraviti svoj idealni kompaktni sistem. Kako bi omogućio vrhunski izbor i fleksibilnost za pripovedanje priča, EOS M50 je kompatibilan sa preko 80 poznatih EF i EF-S izmenjivih objektiva preko EF-EOS M adaptera za montiranje. Proširenja obuhvataju i fotografisanje uz pomoć blica, zahvaljujući dodatku koji omogućava jednostavno povezivanje Canon Speedlite bliceva, kao i kvalitetan zvuk preko 3,5 mm mikrofonskog ulaza za povezivanje dodatnog mikrofona, kao što je Canon Directional Stereo Microphone DM-E1.

Povezana vest:  HONOR širi globalno prisustvo lansiranjem HONOR Magic4 flegšip serije na MWC 2022

Canon je napravio svoj najinovativniji i najmoćniji fotoaparat bez ogledala do sada, koji nudi najnovije tehnologije i mogućnosti u svetu fotografija. Kombinacija snage za obradu slike, 4K video mogućnosti i najnovijih tehnologija senzora, daje moć modernim avanturistima da svoje priče ovekoveče na pravi način.

 

 

 

 

Ključne prednosti:

  • Moderan, uz snimanje bez muke za vrhunske rezultate
  • Kompaktan, elegantan i intuitivan za korišćenje
  • Pametno povezivanje i kontrola pomoću Bluetooth i Wi-Fi konekcija
  • Inspirativne tehnologije za priče kojima ćete se ponositi
  • Kreativna sloboda za beleženje svake priče

Sadržaj pakovanja:

  • Telo EOS M50 fotoaparata (dostupne su crna i bela varijanta)
  • Poklopac fotoaparata R-F-4
  • Traka EM-200DB
  • Punjač baterije LC-E12E
  • Baterija LP-12
  • Strujni kabl

[1] Opremljen je sa Bluetooth® low energy tehnologijom (štampanje i skeniranje preko Bluetooth-a je moguće samo na Android uređajima). Funkcije za koje je neophodna Bluetooth komunikacije i Canon PRINT Inkjet/SELPHY aplikacije nisu zagarantovane na svim Android pametnim telefonima. Reč, znak i logo Bluetooth® su registrovani zaštitni znaci u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i svako korišćenje tih znakova od strane Canon Inc. je licencirano. Ostali zaštitni znaci i zaštićena imena pripadaju svojim vlasnicima.

[2] Wi-Fi: Nisu sve funkcije ni uređaji podržani; za više detalja pogledajte specifikaciju.

[3] Pametni uređaji: Kompatibilni iOS i Android uređaji sa Canon Camera Connect aplikacijom, za detalje pogledajte specifikaciju. Računari: Mac i PC sa pokrenutom Canon Image Transfer Utility 2 aplikacijom, za detalje pogledajte specifikaciju.