Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novu generaciju rešenja Kaspersky Fraud Prevention, koje se sastoji od dva zasebna proizvoda. Rešenja Kaspersky Advanced Authentication, kojim cilja da spreči scenarije kompromitovanja pri razvoju digitalnih kanala; i rešenja Kaspersky Automated Fraud Analytics koje vodi računa o prevarantskim aktivnostima, omogućavajući precizno i blagovremeno donošenje odluka u vezi sa istragom sofisticiranih slučajeva prevare i pranja novca među organizacijama. Ova diverzifikacija ponude rešenja Fraud Prevention cilja da pruži organizacijama rešenja prilagođena različitim izazovima u vezi sa prevarama.

Rešenje Kaspersky Advanced Authentication: obezbeđivanje rasta digitalnog poslovanja

S obzirom na rapidan razvoj i rast digiatlnih kanala, onlajn prevara postala je problem širokog spektra preduzeća izvan finansijskog sektora, uključujući snabdevače lojalti porgramima i e-trgovinske organizacije. Postalo je izuzetno važno za ova preduzeća da poboljšaju bezbednost onaljn transakcija i minimiziraju rizik od prevare (npr. preuzimanje računa, prevaru sa novim računom), pritom održavajući što bolje korisničko iskustvo i smanjujući troškove implementacije dodatnih bezbednosnih mera, poput multifaktorske autentifikacije.

Povezana vest:  Vrhovni sud SAD presudio u korist Samsunga protiv Epla

Kako bi pomogla preduzećima da prevaziđu ove izazove, rešenje Kaspersky Advanced Authentication koristi niz tehnologija koje identifikuju anomalije ili moguće aktivnosti prevare i u fazi logina kao i u fazi korišćenja (sesije), i označavaju ih radi dodatnih provera i potvrde od strane korisnika.

Rešenje analizira ponašanje i biometrijske podatke, reputaciju uređaja i ostale korisne nepersonalizovane metapodatke, dok mašinsko učenje i kompleksni matematički algoritmi osiguravaju visok stepen detekcije i smanjuju vreme detekcije anomalija. Proces autentikacije ne zahteva preduzimanje bilo kakve specifične akcije od strane korisnika, omogućavajući preduzećima da prioritizuju visoku stopu zadržavanja i rast svojih digitalnih kanala.

Rešenje Kaspersky Automated Fraud Analytics: informisano preduzimanje akcije protiv prevare i pranja para

Finansijski kriminal, uključujući prevaru i pranje para, i dalje predstavlja ozbiljan problem po modernu ekonomiju, što objašnjava zašto regulatorna tela donose nove zakone kako bi  sprečilia ovakvu vrstu kriminala. Ovo stavlja odgovornost na finansijske organizacije koje  moraju da ostvare potpunu transparentnost svojih operacija, ne samo zarad njihovog poslovanja, već i zato da bi održale saglasnost sa stalno evoluirajućim regulacijama.

Povezana vest:  Prvi OLED televizor u prodaji

Rešenje Automated Fraud Analytics kompanije Kaspersky Lab minimitzira troškove vezane za prevaru i smanjuje rizik od plaćanja kazni za ne pridržavanje propisima regulatornih organizacija. Ono pruža dodatan nivo znanja o prevarama specifičnim za konkretnu industriju i o scenarijima pranja para, kroz pristup bazi znanja o prevarama, kombinujući ovo znanje sa naprednim tehnologijama koje automatski detektuju ozbiljne incidente u ranim fazama.

U toku cele korisničke sesije, rešenje prikuplja i analizira stotine depersonalizovanih indikatora, poput tipa uređaja korisnika i njegovog okruženja, bihejvorijalnih i biometrijskih paterna korisnika, korišćenja alata daljinskog pristupa (RAT)  i botova, informacija o malveru i veb injekcijama.

Pomoću algoritama mašinskog učenja, rešenja potom korelira ove nalaze sa obrascima preuzimanja naloga, prevare novog naloga i pranja novca, putem rešenja Kaspersky Fraud Prevention Cloud i globalne baze znanja o prevarama zasnovane na konceptu big data. S obzirom na funkcionalnost linkovanja i mapiranja, rešenje takođe može da automatski identifikuje kros-organizacione šeme pranja para ispitujući korelaciju između tipičnih profila, uređaja koji se koriste, bihejvorijalnih obrazaca i mnogih drugih detalja sesija za koje se zna da su uključene u slične operacije.

Povezana vest:  Novi LG Stylus 2 prvi put na MWC sajmu

Alesio Aceti (Alessio Aceti), potpredsednik odeljenja za novo poslovanje u kompaniji Kaspersky Lab prokomentarisao je: „Dok onlajn prevara nastavlja da bude uznemirajuća realnost, prvenstveno za finansijske organizacije, sve više industrija je ugroženo, s obzirom na to da ulažu novac i resurse u razvoj digitalnog dela svoga poslovanja. Upravo zato smo revidirali našu ponudu kako bismo uključili raznovrsnija, prilagođenija rešenja za specifične scenarije i poslovne zahteve: bilo da je to bezbedna autentifikacija korisnika bez dodatnih slojeva, ili dubinska analiza prevara i znanje o njima.“

Novo rešenje Kaspersky Fraud Prevention sada je dostupno širom sveta.  Dodatne informacije o rešenju, njegovoj ceni  i kontakt detaljima za kupce dostupne su na našem sajtu.