LG_IFA2010_3D_OLED31inchLG na sajmu IFA 2010 prikazuje kako tehnologija i dizajn čine život boljim
Na ovogodišnjem sajmu Internationale Funkausstelung (IFA) u Berlinu, LG Electronics (LG) osim poslovnih rešenja i kućnih uređaja, prikazuje i spektakularan miks proizvoda za kućnu zabavu, čiji opseg, inovacije i mogućnosti povezivanja pokazuju korisnicima koliko dobar život može biti sa LG-jem.
„Ovo je bila zaista uzbudljiva godina za našu poslovnu jedinicu Home Entertainment, a naš štand na ovogodišnjem sajmu IFA pokazuje da nam predstoje još bolje stvari”, izjavio je Simon Kang, predsednik i direktor LG Home Entertainment kompanije. „Osluškujući potrebe naših korisnika, ostvarili smo još bolji kvalitet slike na televizorima, bolji zvuk i stvorili inteligentnije i praktičnije proizvode za kućnu zabavu koji zaista donose slobodu kroz neograničene mogućnosti.”
Ulazak na LG-jev štand pored spektakularnog masivnog zida sa 131 ekranom pruža posetiocima prvi uvid u svet INFINIA-e. Unutar LG štanda nalazi se niz LEX8 NANO FULL LED televizora, iz najnovije ponude LG-a u oblasti vizuelnih inovacija. LG-ev LEX8, prvi televozor sa NANO tehnologijom na svetu, koristi NANO Lighting tehnologiju kako bi rasporedio svetlost  ravnomernije i efikasnije po ekranu, stvarajući slike koje su svetlije, jasnije i bistrije nego ikada.
Još značajnije je da, zahvaljujući NANO Lighting tehnologii, LEX8 dolazi sa izuzetno tankim INFINIA dizajnom, sa najtanjim ekranom i najužim okvirom  u odnosu na bilo koji FULL LED televizor na tržištu danas. Uzbuđenje se nastavlja nizom FULL LED 3D televizora, koji su ključna komponenta LG-jeve sveobuhvatne 3D kolekcije. Jednu stranu štanda zauzima i LEX9 sa sjajnim 72-inčnim ekranom koji je veći od bilo kog LED LCD televizora na tržištu danas.
LG_IFA2010_NANO2Kao deo serije malih kućnih bioskopa, predstavljen je i niz LG 3D projektora, kao i prvi Real 3D Sound Home Theater System HX900. Dok inovativni proizvodi stvaraju zvuk koji pokriva svaki kutak prostorije, HX900 vodi gledaoce pravo u centar akcije. Da bi odgovorio na rastući trend ka većim, impresivnijim televizorima, LG je takođe predstavio 180-inčni 3D Multi Vision Display na Home Entertainment štandu. Sa svojom ogromnom 3D slikom koja potpuno osvaja, gledaoci se mogu uživeti u prikazani ambijent i zaploviti tahićanskim kanuom, razneti napadačke snage u igricama ili se izgubiti u svetu animacija.
Kako bi posetioci zavirili u budućnost Home Entertainment proizvoda, LG na sajmu IFA predstavlja i revolucionarne OLED televizore, uključujući i novi 31-inčni 3D model, debljine samo 0,29 cm, ujedno i najtanji na svetu u svojoj klasi. Disperzijom pozadinskog osvetljenja, pikseli OLED televizora koriste sopstvenu svetlost da stvore potpuno nov nivo boja, jasnoće i dubine crnih nijansi. Tanki poput olovke i izuzetno lagani, LG OLED televizori su elegantan dodatak praktično bilo kom okruženju i površini, što pokazuju i modeli postavljeni na plafon u LG OLED delu na sajmu IFA.
Sigurno je da će dosta pažnje biti usmereno na LG-jev Smart TV, tehnološki iskorak koji obećava izmenu našeg odnosa sa televizijom. LG je na sajmu IFA predstavio koncept svog revolucionarnog otkrića SMART TV, fokusirajući se na 4 životna principa: Lako pokazuje kako praktična funkcija Home Dashboard omogućava gledaocima da koriste aplikacije i pregledaju premium sadržaje na jednom ekranu; Zabavno pokazuje zanimljive i praktične aplikacije SMART TV-a, od bojanki za decu do časova prve pomoći za odrasle; Više pokazuje kako funkcija Media Link može biti iskorišćena za lako sinhronizovanje online sadržaja sa smart telefonom, kako bi gledanje filmova i TV programa u pokretu bilo lako kao uključivanje radija; Bolje prikazuje brze, direktne linkove ka najpopularnijim online servisima kao što su YouTube, Maxdome, Orange i MLB.
Povezana vest:  Kompanija Kaspersky objavljuje dokumentarac o lovu na grupu Carbanak