10ipodshuffle_sleeveNajmanji iPod na svetu za samo $49
Apple® je predstavio novi redizajnirani  iPod shuffle® koji karakterišu “kružni“ klik tasteri, kao i Appleova inovativna VoiceOver tehnologija, omogućavajući korisnicima da lako pretražuju svoju muziku i plejliste, bez potrebe da uopšte gledaju na iPod shuffle.  Novi, iPod shuffle koji možete nositi na sebi,  poseduje kućište od aluminijuma, sa ugrađenom štipaljkom i dolazi u pet brilijantnih boja – srebrna, plava, zelena, narandžasta i pink. Sa blizu 50% dužim trajanjem baterije, novi iPod shuffle karakteriše preko 15 časova muzičke reprodukcije, uz samo jedno punjenje baterije.*
“Napravili smo iPod shuffle još boljim, kombinacijom kružnih klik tastera i VoiceOver tehnologije, tako da korisnici mogu da pronađu i uživaju u muzici bez ikakvog pogleda na iPod shuffle,“ izjavio je Steve Jobs, CEO kompanije Apple. “Sa svojim aluminijumskim kućistem i ugrađenom štipaljkom, iPod shuffle je odličan pratilac za vežbe i za samo $49 on je odličan i pristupačan iPod koji gotovo svako može sebi da priušti“.
10ipodshuffle_heroiPod shuffle je baziran na Apple-ovoj neverovatno popularnoj Shuffle karakteristici, koja nasumično selektuje pesme iz korisnikove muzičke kolekcije. Tasteri čine novi iPod shuffle još lakšim za korišćenje.  Pritisnite centralno dugme za puštanje muzike i pauzu, pritisnite kružne dugmiće da preskočite numeru ili se vratite unazad, ili da pojačate ili smanjite zvuk.
Novi VoiceOver taster, na vrhu iPod shuffle-a, dozvoljava korisnicima da čuju ime pesme koja se trenutno izvodi i da pređu na drugu pesmu, plejlistu ili Genius Mix-ove. VoiceOver govori 25 različitih jezika i čak upozorava korisnike kada se baterija istroši.
Novi iPod shuffle sada podržava Genius Mixes, popularnu iTunes® funkciju koja automatski kreira miksove od pesama iz korisnikove muzičke kolekcije, a koje se odlično uklapaju. Genius Mixes, predstavlja odličan način da se ponovo presluša muzika koju korisnici već imaju, ali je nisu slušali u skorije vreme.
Povezana vest:  Budite kreativniji uz blic – Canon predstavlja SPEEDLITE 430EX III-RT