Ranije ove godine proslavili smo 45 godina od najvažnijih događaja u svetu mobilnih uređaja. Od prvog mobilnog telefona u istoriji, čuvenog i prepoznatljivog RAZR modela, pa sve do trenutka kada smo lansirali moto Z seriju i našu revolucionarnu modularnu tehnologiju – moto mods™, kompanija Motorola je zadržala titulu vodećeg inovatora u mobilnoj industriji.

Sada ponovo ispisujemo stranice istorije – ovoga puta kao prvi proizvođač koji će povezati mobilne korisnike sa 5G mrežom putem naše moto mod tehnologije. Sa 10 puta većom brzinom od trenutne wireless tehnologije, nižom latencijom i većim protokom, pristup 5G mreži će iz korena poboljšati mobilno iskustvo i ojačati mobilne konekcije.

Spremite se za live 4K prenos i video-chat bez “seckanja”, gejming i VR iskustva bez laga i najbrži download koji ste ikada iskusili. 5G mreža će napraviti dramatičnu promenu u upotrebi pametnih telefona, učiniće je bržom i jednostavnijom za korisnike, dok će kompanijama omogućiti da svojim zaposlenima pruže veću efiksnost i produktivnost u radu. 5G mreža će takođe otvoriti nove mogućnosti kada se radi o novim uzbudljivim iskustvima koja se još uvek osmišljavaju.

Povezana vest:  HMD Global slavi prvi rođendan kao dom Nokia telefona

Nakon dvogodišnjeg perioda u toku kog smo širili mogućnosti naših pametnih uređaja jačim performansama na poljima fotografije, zvuka, trajanja baterije i u mnogim drugim segmentima, u kompaniji Motorola smo uzbuđeni što sada možemo predstaviti pun potencijal moto mods™ platforme uz 5G tehnologiju i u tome biti prvi na tržištu.

Danas najavljujemo prvi mobilni uređaj sa omogućenom 5G mrežom, koji će doneti nove mogućnosti na poljima video tehnologije, povezanosti kućnih uređaja, rada van kancelarije i AR i VR gejminga. Kompanije Motorola i Qualcomm postale su partneri na ovom projektu kako bi postigle ovu prekretnicu u mobilnoj industriji pomoću Snapdragon X50 flagship modema i milimetarskih talasnih komponenti.

Neograničene mogućnosti uz 5G

Oslanjanjući se na naše dugogodišnje iskustvo u inovacijama, naša zamisao je da kornisnicima pružimo najznačajniju tehnologiju i ne prestajemo da tražimo nove načine da im isporučimo najbolje mobilne uređaje na svetu. Danas, mobilnu tehnologiju podižemo na sledeći nivo, transformišući ne samo sam uređaj već i ono što ga pokreće.

 Skidanje sadržaja uz 5G: Gledajte vaše omiljene sadržaje bez ometanja

Povezana vest:  I na Serbia Open-u deo Sunca u džepu: mt:s i Strawberry energy predstavljaju prenosivi solarni punjač za mobilne uređaje “Strawberry prijatelj”

U današnjem vremenu, navikli smo da sve radimo u pokretu, pa čak i da jedemo ili gledamo filmove. Zapravo, više od 50 odsto milenijalaca preferira da video sadržaj gleda preko svog telefona.Od sada ćete moći da se krećete brzinom koju poželite, da putujete više nego ikada i idalje ćete moći da skinete najnoviju sezonu vaše omiljene serije u HD formatu, samo nekoliko minuta pre vašeg leta. 3

 Gledanje sadržaja uz 5G: Nikada više nećete propustiti GOOOOOOL dok pratite utakmicu preko svog telefona

Tokom trajanja Svetskog prvenstva, zabeleženo je ukupno 486 miliona pokušaja za online strimovanje utakmica, dok je samo 93 miliona bilo zapravo uspešno usled grešaka pri strimovanju. 4

Deljenje sadržaja uz 5G: Napravite savršenu fotografiju vašeg putovanja i odmah je podelite sa prijateljima i porodicom

Znamo koliko je važno da imate pristup pouzdanoj mreži kada ste na odmoru i želite da sa svima podelite omiljene trenutke. Uz 5G mrežu, možete otpremiti i poslati 300 fotografija vašim prijateljima i porodici za vreme koje je potrebno da vam se servira vaš omiljeni koktel. 5G mreža će poboljšati vaše iskustvo putovanja uz pomoć prevodioca u realnom vremenu – moći ćete sa lakoćom da komunicirate sa stranim vodičima, zaposlenima u hotelu i novim prijateljima koje steknete na putovanju.

Povezana vest:  PRVI LENOVO SHOP IN SHOP U SRBIJI

Gejming uz 5G: Možete igrati celu noć uz konstantnu konekciju

5G mreža smanjuje lag i baferovanje kod AR i VR iskustava – a dobro isustvo znači neograničene mogućnosti. Predviđa se da će u 2019. godini 40 odsto korisnika u SAD-u koristiti AR aplikacije na svojim telefonima. 6 5G mreža će omogućiti svet u kome će se vaša deca igrati sa realističnim super-herojima uz pomoć VR naočara.

Učenje uz 5G: Nova znanja i van učionice

88 odsto učenika i 64 odsto studenata gotovo svakodnevno koristi svoje mobilne uređaje pri obavljanju školskih aktivnosti. Učenici će moći da koriste AR uređaje kako bi “posetili” neki istorijski spomenik, prisustvovali bitnim izlaganjima ili sarađivali sa drugim učenicima i kolegama širom sveta u realnom vremenu.

Molimo Vas da za više detalja o ovoj temi posetite http://blog.motorola.com