Vizualno primamljiva fotografija ili provokativan video sa privlačnim tekstom od suštinskog su značaja ako želite da pridobijete veći broj fanova. Međutim, mnogi već znaju te tajne i da bi se vaš sadržaj izdvojio na društvenim mrežama Facebook i Instagram, potrebna je dodatna kreativnost. Društvene mreže postavljaju trendove o vizuelizaciji sadržaja, posebno kada je u pitanju reklamiranje. Jedna od najnovijih vrsta sadržaja su sinemagrafi koji brzo dobija na popularnosti. Donedavno, ova tehnika je uglavnom bila dostupna putem aplikacija koje se naplaćuju. Sada je Motorola pruža svojim korisnicima kao integrisani režim kamere na telefonu. Zahvaljujući tome, ljudi se uvek mogu izraziti i kreirati vizuelno privlačan sadržaj za društvene mreže.

Povezana vest:  LG Smart+ televizor prodat u milion primeraka za samo tri meseca

Sinemagraf može biti kosa koja leprša na vetru, refleksija taksija koji prolazi niz ulicu na izlogu, kap vode koja klizi na tek opranom voću… Animacija je vrlo precizna, jedva primetna, dok sve ostalo ostaje zamrznuto. Kontrast između statike i kretanja je živopisan i stvara veoma privlačnu vizuelnu iluziju kod gledalaca.

Na raskršću između fotografije, umetnosti i bioskopa, sinemagrafe su izmislili američki fotografi Kevin Burg i Jamie Beck 2011. godine. Koristili su ovu tehniku kako bi dodali više umetničkih elementa svojim modnim fotografijama.

Povezana vest:  Sony gedžeti za najlepše praznične uspomene

Motorola je prvi brend koji je primenio ovu tehniku u marketinškoj kampanji – na indijskom tržištu. 2015. godine predstavljen je pametni sat druge generacije, Moto 360, putem niza impresivnih sinemagrafa koji su predstavljali jedan od glavnih prednosti proizvoda – mogućnost da korisnici uvek budu toku, bez potrebe da neprestano posežu za svojim telefonima. Omogućava im da vide samo ono što je bitno, dok uživaju u trenutku. Baš kao i sinemagrafi, koji će ovekovečiti samo najbitnije trenutke, dok sve ostalo ostaje nepomično.

Povezana vest:  "Intel" lansira šestojezgarni procesor

Sada, kompanija stavlja sinemagrafe na dohvat ruke svojim korisnicima, uz dva najnovijia pametna telefona – moto z3 play i motorola one.

Snimanje serija fotografija, posebni softveri i prerade sada ostaju u prošlosti. Sada, uz svoj omiljeni Motorola uređaj, korisnici mogu odmah kreirati sinemagraf.

Sve što treba da uradite je da izaberete sinemagraf na meniju kamere i stabilno držite telefon dok pritiskate dugme kako biste fotografisali. Kamera predlaže koji deo scene da ostavite u pokretu ili zamrznete. Međutim, ako želite, ovo možete personalizovati. Krajnji rezultat će impresionirati vas i vaše pratioce na društvenim mrežama.