Na CES sajmu koji se narednog meseca održava u Las Vegasu, LG Electronics (LG) će predstaviti svoje najnovije „Ultra” monitore među kojima se ističu  UltraWide kojeg odlikuje izuzetna produktivnost i UltraGear za unapređeni gejming.

U skladu sa svojom reputacijom vodećeg inovatora u kategoriji UltraWide monitora (format prikaza slike 21:9 i veći), impresivna površina novog LG monitora dijagonale 49 inča (model 49WL95) dizajnirana je sa namerom da se poveća produktivnost prilikom svakog zadatka, dok LG-jev najnoviji UltraGear Gaming Monitor (model 38GL950G) spaja izuzetan kvalitet slike i munjevitu brzinu kako bi se postigao sveobuhvatni doživljaj.

2019 LG UltraWide Monitor

Najnoviji UltraWide monitor kompanije LG odlikuje veliki zakrivljen ekran formata 32:9 koji pruža izuzetan kvalitet slike. Zahvaljujući svojoj bioskopskoj veličini, LG 49WL95 predstavlja visokokvalitetno rešenje koje zamenjuje nezgrapnu postavku više ekrana. Dodatni prostor koji pruža njegov ekran od 49 inča i neverovatan format prikaza slike čine LG UltraWide savršenim za istovremeno obavljanje više zadataka. Impresivan broj piksela od 5120 x 1440 (ekvivalentan broju piksela na dva Quad High Definition monitora od 27 inča koji stoje jedan pored drugog) i 108 piksela po inču (PPI) obezbeđuje optimalnu jasnoću slike, omogućava lakše čitanje dokumenata i lakše editovanje fotografija i video zapisa.

Povezana vest:  Kaspersky Lab: Veliki broj korisnika kreira samo jednu lozinku za sve onlajn naloge

Novi LG UltraWide monitor predstavlja pravi instrument za unapređenje produktivnosti. Pogodan za svaku vrstu posla, ovaj monitor savršeno odgovara ljudima koji rade u sektoru finansija, IT-ja, dizajna i arhitekture, gde su neophodni preciznost i kvalitet prikaza. Koristeći LG-jevu IPS tehnologiju koja je najbolja u klasi, ovaj monitor pruža zadivljujuće preciznu reprodukciju boja koja pokriva 99 odsto prostora boja. Sa podrškom za HDR10, ovaj monitor bez problema prikazuje video igre i snimke koje koriste HDR.

Kako bi u najvećoj meri iskoristio neverovatan prostor koji pruža ekran, LG UltraWide monitor poseduje Picture-by-Picture mod za uporedno prikazivanje sadržaja iz više izvora i istovremeni rad sa više aplikacija. Dual Controller Software omogućava vezu sa više uređaja koji svi mogu da se kontrolišu putem jedne tastature i miša, radeći nesmetano sa PBP u cilju unapređenja toka posla i povećanja efikasnosti. Uz pomoć USB Type-C portova, korisnici mogu istovremeno da prenose podatke i pune uređaje – čak i laptopove. Atraktivno zakrivljen displej monitora povećava utisak gledaoca pri gledanju filmova i sličnog sadržaja, dok čist, minimalistički dizajn i tanko metalno postolje ostavljaju utisak savršene elegancije.

Povezana vest:  NFC tehnologija: neverovatna lakoća povezivanja

2019 LG UltraGear Gaming monitor

LG na sajmu CES predstavlja i svoj novi Nano IPS UltraGear monitor za gejmere, sa podrškom za NVIDIA G-SYNC i frekvencijom osvežavanja slike od 144Hz u cilju brzog i glatkog gejminga bez cepanja slike. Živopisne slike sa neverovatnom bojom su standardne na rezoluciji monitora od 3840 x 1600, pokrića od 98 odsto lestvice boja DCI-P3. UltraGear monitor je dizajniran kako bi gejmeri uronili u format prikaza slike formata 21:9, uz zakrivljeni ekran i dizajn koji je praktično bez ivica. Sferno osvetljenje, osmišljeno radi stvaranja najboljeg mogućeg iskustva igre, pruža do šest različitih podešavanja boja koje potiču iz poleđine monitora i mogu da se prilagode raspoloženju gejmera, istovremeno smanjujući zamor očiju.

„LG redovno na tržištu predstavlja napredne monitore, koji poseduju funkcije posebno osmišljene za različite segmente potrošača”, izjavio je Jang Ik-hwan, rukovodilac LG-jevog IT sektora kompanije Home Entertainment. „S obzirom na to da postoji širok izbor modela koji se fokusiraju na produktivnost, kvalitet slike i vrhunski gejming, sve više potrošača vidi LG kao lidera u inovacijama kada je reč o monitorima”.

Povezana vest:  Ko je AI?

Posetiocima sajma CES 2019 preporučuje se da od 8. do 11. januara posete štand #11100 Kongresnog centra Las Vegas kako bi izbliza pogledali najnovije napredne LG monitore.

 

Specifikacije:

   

49WL95C

           

38GL950G

Format prikaza slike 32:9 zakrivljeni UltraWide od 49 inča 21:9 zakrivljeni UltraWide od 38 inča
Rezolucija Dual QHD (5120 x 1440) WQHD+ (3840 x 1600)
Osvetljenje 350 nitova (tipično) 450 nitova (tipično)
Lestvica boja sRGB 99 odsto (tipično) DCI-P3 98 odsto (tipično)
Interfejs USB-C x 1, HDMI x 2,

DP x 1, USB3.0 (4 dole)

HDMI x 1, DP x 1,

USB 3.0 (1 gore / 2 dole)

Punjenje 85 vati (putem USB-C porta)
Karakteristika PBP (najviše 3), senzor ambijentalnog osvetljenja, kalibracija boja, dualni kontroler S/W, kontrola na ekranu S/W 144Hz, NVIDIA G-SYNC, sferno osvetljenje, mod DAS,

funkcija Black Stabilizer, nišan,

GUI pogodan za gejmere

Zvuk 10W x 2Ch (sa bogatim basom) Nema (izlaz za slušalice)
Postolje HAS Nagib (-5~15º)

Visina (110mm)

Rotiranje (-5~15º)

Nagib (-5~15°)

Visina (110㎜)

Ostalo Unapređene boje