Kompaniji Kaspersky je dodeljen status lidera kada je reč o bezbednosnim rešenjima za zaštitu endpoint uređaja, navodi se u Forrester Wave Endpoint Security Suites evaluaciji 2019[1]. Kaspersky Endpoint Security for Business nalazi se među top pet mesta kako u kategoriji trenutne ponude tako i u kategoriji prisustva na tržištu.  

Forrester Wave je vodič za preduzeća koja razmatraju opcije kupovine sajberbeybednosnih rešenja. Procenjujući vendore i njihove proizvode po jasnom setu kriterijuma, Forrester objektivno rangira tehnološke kompanije i njihova rešenja kako bi demonstrirao performanse njihovih ponuda, strategije i prisustva na tržištu. Potencijalni kupci na taj način mogu uporediti različite vendore nezavisno, kroz određene faktore.

Kompanija Forrester je izvršila evaluaciju najprepoznatljivijeg bezbednosnog proizvoda kompanije Kaspersky – Kaspersky Endpoint Security for Business. Kompaniji Kaspersky je dodeljen status lidera nakon postizanja najvećih mogućih ocena u 14 od 25 kriterijuma, koji uključuju prevenciju malvera, prevenciju eksploatisanja, zaštitu od malicioznih aktivnosti, obaveštajne podatke o pretnjama i sanaciju ranjivosti.

Povezana vest:  Majkrosoft protiv Guglove objave propusta na aplikacijama

„Proizvod [kompanije Kaspersky] ima najbolje performanse u prevenciji pretnji, zaštiti od malicioznog ponašanja i sanaciji napada. Dodatno, njegovi PEs (policy engines) su ekstremno granularni i osetljivi na rizik, sa značajnim brojem funkcija upravljanja endpoint uređajem dostupnih administratoru kada je to potrebno”, prema Forrester izveštaju, The Forrester Wave™: Endpoint Security Suites, Q3 2019

Takođe, u Forrester izveštaju se navodi i da: je kompanija Kaspersky vredno radila da dokaže da joj možete poveriti svoje podatke” kao i da je kompanija tokom prethodne godine napravila seriju poteza da uspostavi poverenje korisnika, tako što je svoj kod učinila dostupnim trećim stranama za reviziju’.

Povezana vest:  Canon 10 godina zaredom lider tržišta digitalnih fotoaparata sa izmenjivim objektivima

Tokom 2017.godine, kompanija Kaspersky je uspešno pokrenula svoju Inicijativu za globalnu transparentnost (GTI), koja je uključivala premeštanje skladištenja i obrade korisničkih podataka evropskih korisnika u Švajcarsku. Transparency centri su takođe otvoreni u različitim državama, poput Švajcarske, Španije i Malezije, kako bi služili kao ustanove u kojima pouzdani partneri mogu da pregledaju kod kompanije i kao informacioni centri u kojima partneri mogu saznati nešto više o inženjerskim praksama i praksama obrađivanja podataka.

„Izuzetno smo uzbuđeni što smo imenovani liderima u svojoj oblasti u Forrester Wave evaluaciji. Forrester je visoko poštovano nezavisno telo i mi cenimo ovo priznanje našeg rada u proteklih 12 meseci. I dok nastavljamo da usavršavamo naše proizvode kako bismo kompanijama pružili sveobuhvatna sajber bezbednosna rešenja, mi takođe preduzimamo proaktivne korake da demonstriramo transparentnost i pouzdanost naših usluga. Naša Inicijativa za globalnu transparentnosti će nastavaiti da se razvija”, izjavio je Dmitri Alešin (Dmitry Aleshin), potpredsednik sektora za marketing proizvoda u kompaniji Kaspersky.

Povezana vest:  Kaspersky Threat Lookup – nova platforma za bezbednost korporativnih klijenata

Kako biste pročitali ceo izveštaj, molimo posetite vebsajt. Više informacija o rešenju Kaspersky Endpoint Security for Business možete naći na ovoj stranici.

[1] ‘The Forrester Wave™: krajnji zaštitni paketi, Q3 2019. 15 najvažnijih provajdera i njihovo poređenje’ Chris Sherman sa Stephanie Balaouras, Merritt Maxim, Matthew Flug, i Peggy Dostie