Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je najavila imenovanje Rubena Lehmanna na mesto potpredsednika kompanije za područje Evrope. Ruben će biti nadležan za sve komercijalne operacije, poslovnu strategiju i razvoj. Biće pozicioniran u Švajcarskoj i odgovaraće Florianu Seicheu, izvršnom direktoru kompanije.

Pre pridruživanja Nokia telefonima, Ruben je bio generalni direktor u kompaniji Autronic AG, najvećem distributeru mobilnih i pametnih telefona u Švajcarskoj. Ruben Lehmann je priznati ekspert sa iskustvom u različitim oblastima. Između ostalog radio je na poziciji tehničkog inženjera i predvodio poslove u vezi sa razvojem poslovanja, kao i poslove u vezi sa strategijom kompanije i planiranjem.

Povezana vest:  Poziv za digitalne umetnike: Iskoristite priliku da se vaš rad vidi širom sveta!

Kompanija HMD Gobal, dom Nokia telefona, i u novoj deceniji teži da održi svoju poziciju lidera kada su u pitanju brza ažuriranja operativnog sistema i da ostane na čelu uvođenja najnovijeg Android 10 operativnog sistema. Telefoni Nokia 7 Plus, Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView i Nokia 8.1 do danas su dobili nadogradnju na najnoviji Android softver – Android 10[i].

Ruben Lehmann, potpredsednik za područje Evrope u kompaniji HMD Global, je izjavio:

Povezana vest:  Microsoft Srbija 15. juna proslavlja lansiranje paketa Office 2010 za kućne korisnike

“Uzbuđen sam što se u ovom ključnom momentu pridružujem porodici Nokia telefona. Poslovanje je napredovalo u protekle tri godine, kako u segmentu pametnih telefona tako i u segmentu funkcijskih telefona koji se sada prodaju širom sveta. Radostan sam zbog prilike da predvodim buduće poduhvate kompanije tokom 2020. godine i u budućnosti.”

“Nudimo jedinstveno Android obećanje i već smo globalno prepoznati kao lider kada je reč o bezbednosti i ažuriranju softvera pametnih telefona[1]. Istraživanje je pokazalo da korisnici sada koriste svoje pametne telefone još duže, a mi ostajemo posvećeni pružanju najboljeg iskustva fanovima – i to onog koje vremenom postaje sve bolje.”[2]

Povezana vest:  Najnoviji LG proizvodi za kućnu zabavu u Las Vegasu

“Ova godina će zasigurno biti ključna za razvoj mobilne industrije uopšte, posebno sa uvođenjem 5G tehnologije i uzbuđen sam što HMD Global ima značajnu ulogu u dovođenju ove tehnologije korisnicima širom sveta.”

[1] Prema Market Monitor service izveštaju kompanije Counterpoint iz decembra 2018.

[2] Prema istraživanju kompanije Counterpoint – Software and Security Updates: The Missing Link for Smartphones report

[i] Vremena objavljivanja nadogradnje se mogu razlikovati u zavisnosti od tržišta i operatera