Već neko vreme posmatramo proleće sa prozora i terasa. Niko zaista ne zna kada će se svet vratiti u normalu i šta će biti to „novo normalno“, te je sva šansa da ćemo većinu slobodnog vremena tokom dobrog dela proleća da provedemo gledajući filmove i serije.

I dok prolaze dani i nedelje, verovatno ste uspeli da pregledate sve što ste želeli, što sa svojih, što sa tuđih lista, neke sadržaja možda i po više puta. Vapite za nekom dobro preporukom, ali čak ni to ne pomaže, jer vam se čini da se radnje, likovi i scene ponavljaju ili neverovatno liče jedni na druge. HBO i Netflix nemaju više šta da vam preporuče, „Friends“ znate napamet, „Game of Thrones” i dalje razočarava u poslednjoj sezoni, a za opskurna ostvarenja koja na IMDB-u imaju ocene ispod 6.0 prosto nemate strpljenja. Pomalo vam je dosadilo sve to i ne znate šta ćete dalje.

Ne brinite, imamo rešenje! Prosto promenite medijum zabave i počnite da igrate video igre. Ako mislite da je to za decu ili da ste ih prerasli, grdno se varate. Ima pregršt igara koje bi po radnjama mogle da stoje rame uz rame sa najboljim holivudskim ostvarenjima. Najveća prednost igara je u tome što vam mnoge omogućavaju da kreirate svoju priču, čak i ako su akcione. U filmovima i serijama ste nužno pasivni posmatrač, ali u igricama ste uvek aktivni učesnik i to glavni lik. Da bi vam ugođaj bio potpun, savetujemo da igrate na PC-u, kao pravi gejmeri, a ne na konzolama, jer se još nije pojavila konzola koja može grafički da nadmaši PC, a pritom je udobnije, jednostavnije za kontrolu i nikome ne okupirate televizor.

Povezana vest:  Nova LG TWINWash mašina za pranje i sušenje veša postavlja standarde u pogledu lakoće korišćenja

Pored dobre grafičke i zvučne kartice, jedna od najbitnijih stvari za dobro gejming iskustvo je kvalitetan monitor. Na najboljim monitorima čak i stare igre izgledaju impresivino. Naš savet je da koristite LG 32GK650-F monitor, koji će svako igračko iskustvo da podigne na viši nivo zahvaljujući jednostavnom dizajnu, idealnoj širini ekrana od 32 inča, dinamičkom kontrolom kontrasta i podrškom visokih rezolucija uključujući i QHD od 2560×1440 piksela. To znači da možete da vidite i najsitniji detalj što je posebno važno ako igrate pucačine ili strategije, jer ćete primetiti protivnika iz velike daljine, čak i ako se krije u senci. Uz sve to, ovaj model omogućava i 4 gaming moda u zavisnosti od toga kakvu vrstu igre pokrećete.

U nastavku slede preporuke igara iz različitih žanrova koje će vam, sigurni smo, olakšati vreme u (samo)izolaciji.

Pucačine iz prvog i trećeg lica

Ako ste nekada voleli Quake ili Counter Strike, onda znate koliko je zabavno kada igrate sa „živim“ protivnicima. Mi savetujemo da probate neku od battle royal verzija koje dočaravaju atmosferu popularnog emeričkog rimejka „Hunger games“. Pravila su jednostavna, određen broj igrača, uglavnom 100 pada na ostrvo gde sakupljaju oružije i materijale za preživljavanje, nadolazi oluja sa svih strana i stalno morate da se krećete da ne biste poginuli od oluje. Ko poslednji ostane na nogama, pobeđuje. Apex Legends, novi Call of Duty i neprikosnoveni Fortnite prednjače u ovom žanru i uvek možete da se uključite u meč i igrate sami ili u timovima od 2 ili 4 igrača. Iako su pravila ista, svaka partija je potpuno drugačija od prethodne, a ako ne želite da igrate sa drugim ljudima, poštujući socijalno distanciranje i u virtuelnom svetu, onda je novi Doom prava stvar za vas.

Povezana vest:  Žene čuvaju slike na mobilnim uređajima više od muškaraca, ali ih ne obezbeđuju

Real Time i potezne Strategije

Sigurno ste bar jednom u životu zamišljali sebe kako komandujete moćnom vojskom, bijete čuvene bitke i potencijalno menjate tok istorije. Naša preporuka je da probate bilo koju igru iz Total War serije, gde komandujete vojskama iz različitih vremenskih perioda, a ova franšiza i dan-danas postavlja granice vizuelnog iskustva. Ako su vam postojeća bojišta nedovoljna, možda će vam svemirska više odgovarati uz Stracraft, Homeworld ili Battlestar Galactica. Za one koje bi više voleli da ratuju u fantazijskim svetovima, naša preporuka je da probaju Age of Empires ili Heroes of Might and Magic 3. Obe igre su postavile standarde strategija još u prošlom veku, ali su nedavno remasterovane, tako da su dobile moderni vizuelni izgled.

Povezana vest:  Duo fantastiko! Huawei uređaji koji vas vode u magični svet zvuka i fotografije

Avanture i RPG

Ako vam je priča bitnija od akcije, postoji pregršt predivnih avantura koje će vam duboko ostati u sećanju nakon što ih završite. Day of the tenticle i Monkey’s Island važe za nasmešnije, a izgledaju kao crtani filmovi, The Walking Dead ima slični vizuelni doživljaj, ali i mnogo bolju priču od serije i stripa po kojoj je nastala. Life is strange, Outer Worlds i Grim Fandango će vas potpuno očarati svojim nestvarnim svetovima u kojima se radnja dešava, a Broken Age možda i rasplakati. Ipak, najbolje ostvarenje prethodne godine, koje nije prošlo zapaženo kod nas, je Disco Elysium, fantastično otkačena detektivska priča koja mođe da se igra na bezbroj načina, sa mnogo različitih završetaka.

Mozgalice

Za strpljivije gejmere koji vole da rešavaju logične probleme, preporučujemo Portal 1&2 i The Witness, čije će vam mozgalice proširiti vidike i zadavati dobre glavobolje, a Talos Principle ide korak dalje, jer sa rešavanjem problema, učite malo i o filozofiji.

Ako vam se ništa od navedeog ne dopada, zašto ne probate da napravite svoju igru? Zahvaljući platformi DREAMS, milioni ljudi pravi jednostavne igre koje su dostupne svima. Tu ćete sigurno naći nešte što vam se dopada ili ćete sami napraviti nešto zabavno. Koju god igru da izaberete, jedna stvar je sigurna, vreme će vam mnogo brže prolaziti, a to je i glavni cilj, zar ne?