Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. najavila je uvođenje novog eco-friendly pakovanja za svoju liniju TV uređaja, kako bi doprinela očuvanju životne sredine.

Novo pakovanje od talasastog ekološkog kartona, u kome će se naći modeli The Serif, The Frame i The Sero, korisnicima će olakšati reciklažu, ali će im pružiti i mogućnost da ga ponovo upotrebe, i to u kreativne svrhe. Na obe strane kutije primenjen je tačkasti dizajn, kako bi korisnicima bilo lakše da je iseku i prilagode svojim potrebama. U pakovanju se nalazi i QR kod, putem koga se može pristupiti uputstvu za pripremu željenog oblika, poput kućice za ljubimca, držača za novine ili police na kojoj će se odlagati daljinski upravljač ili modem.

Povezana vest:  Preko 900.000 korisnika pogođeno malverom koji šire lažne video igrice

„Potrošači će se uvek radije povezati sa proizvodom brenda sa kojim dele zajedničke vrednosti. Ovim pakovanjem ćemo svojim korisnicima koji vode računa o životnoj sredini pružiti potpuno novo iskustvo“, rekao je Kangwook Chun, izvršni potpredsednik i rukovodilac tima za strategiju proizvoda poslovnog odeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics.

U okviru predstavljanja novog pakovanja, Samsung i britanski lifestyle magazin Dezeen 6. aprila su pokrenuli globalno takmičenje u dizajnu. Dve kompanije će kreatora najunikatnijeg i najpraktičnijeg rešenja napravljenog od kutije za televizore nagraditi sa 20.000 USD, nakon čega će, kroz uputstvo, korisnicima Samsung televizora omogućiti da ovaj dizajn primene i u svom domu. Prijave su otvorene do 29. maja za sve zainteresovane starije od 18 godina.

Povezana vest:  Black Friday  -  pravi trenutak da opremite dom Miele kućnim aparatima

Za više informacija o takmičenju, posetite sajt magazina Dezeen na https://www.dezeen.com/samsung-out-of-the-box-competition-brief/ ili Samsung TV Instagram profil (@samsungtv).