Kompanija HONOR, jedan od vodećih svetskih tehnoloških brendova, objavila je danas dostupnost dva nova modela pametnih telefona – HONOR 20e i HONOR 9X Lite. Nova dva modela prepoznatljiva su po svom atraktivnom dizajnu, naročito popularnom među mladim korisnicima, HONOR FullView ekranu, kvalitetnim kamerama i izdržljivim baterijama, ali i po performansama koje ne zaostaju previše za nekim od najjačih pametnih telefona. Novi modeli pametnih telefona biće dostupni kod maloprodajnih partnera i mobilnih operatera po ceni od 22.999 RSD za HONOR 20e (dostupan kod mobilnih operatera Mts i Telenor), odnosno 24.999 RSD za HONOR 9X Lite (dostupan kod maloprodajnih partnera Gigatron, Tehnomanija i WinWin).

„Kao jedan od vodećih tehnoloških brendova, naš cilj je da korisnicima obezbedimo uređaje koji su najbolji u svojoj klasi, ali po pristupačnim cenama”, izjavio je Džordž Žao (Geroge Zhao), predsednik kompanije HONOR. „HONOR 20e je jedan od naših bolji pametnih telefona koji pripada srednjem segmentu, pri čemu korisnicima pruža brojne vrhunske opcije i funkcionalnosti po izuzetno pristupačnoj ceni, a to se takođe može reći i za HONOR 9X, uređaj namenjen korisnicima koji žele inovativni i atraktivni telefon koji će biti u mogućnosti da prati njihov dinamični način života“. 

Povezana vest:  Predstavljen HONOR Band 6 - veći ekran i napredne funkcije za nadzor zdravlja

 Izuzetan displej i atraktivan dizajn

HONOR 20e može se pohvaliti izuzetnim ekranom dijagonale od 6,21 inča, koji pokriva čak 90 odsto prednje strane telefona i pruža korisnicima impresivno multimedijalno isksutvo, bez posledica po njegov estetski izgled. Pored toga, zakrivljen ekran omogućuje izuzetno iskustvo prilikom gledanja filmova ili serija, a takođe stvara osećaj korišćenja uređaja iz više kategorije pametnih telefona.

Nadovezujući se na atraktivan dizajn svog prethodnika, HONOR 20e pomera granice kada je kreativnost u pitanju, budući da je u njegovoj izradi korišćeno više različitih slojeva boja, kako bi finalni rezultat i dizajn bio autentičan u svakom smislu. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji korišćenoj pri izradi, osam različitih slojeva iskorišćeno je kako bi se stvorio 3D efekat i spektar očaravajućih boja koje se prelivaju.

Kada je reč o HONOR 9X Lite modelu, njega krasi karakteristični FullView ekran dijagonale 6,5 inča, koji pokriva čak 91 odsto prednje strane telefona. Pored izuzetne veličine ekrana koja obezbeđuje impresivno korisničko iskustvo, uređaj poseduje i TÜV Rheinland sertifikat koji u značajnoj meri smanjuje zamor očiju korisnika i čini svakodnevno korišćenje telefona još prijatnijim.

Povezana vest:  Dvostruko više razloga za osmeh – uz kupovinu telefona iz Samsung Galaxy S21 serije na poklon dobijate Galaxy A02s

Kamera vrhunskog kvaliteta za izvanredne fotografije u svim uslovima

Kamera na HONOR 20e modelu predstavlja jedan od elemenata koji ga izdvaja od konkurencije. Opremljen je kamerom sa trostrukim senzorom, pri čemu je glavni senzor rezolucije 24MP, zatim ultra-široki senzor rezolucije 8MP, kao i telefoto sočivo rezolucije 2MP. Pored toga, HONOR 20e maksimalno koristi softverska poboljšanja i veštačku inteligenciju kako bi kreirao kristalno čiste fotografije i stabilne video zapise.

Međutim, HONOR 20e takođe poseduje i jednu novu opciju, a to je prepoznavanje znamenitosti i poznatih umetničkih dela. Pomoću ovog pametnog režima, kamera može prepoznati skoro 400 evropskih znamenitosti i preko 10 miliona poznatih umetničkih dela, što korisnicima omogućuje da kroz pravljenje fotografija i nauče nešto o objektima koji se nalaze na njima.

HONOR 9X Lite poseduje mehanizam kamere sa dva sočiva, pri čemu je glavni senzor rezolucije 48 MP, dok je drugi senzor zadužen za merenje dubine (rezolucije 2MP) i kreiranje fantastičnih portretnih fotografija i impresivan bokeh efekat. A uz čak 128 GB skladišnog prostora, HONOR 9X Lite moći će da sačuva hiljade fantastičnih fotografija.

Povezana vest:  Canon je postigao značajan uspeh u industriji štampe širokog formata instalacijom 10.000 uređaja sa Océ CrystalPoint tehnologijom širom sveta

Performanse na visokom nivou, uz softverska poboljšanja

Opremljen Kirin 710F procesorom sa četiri A73 jezgra koja imaju procesorsku snagu od 12nm, HONOR 20e postiže fantastične rezultate, značajno bolje u poređenju sa drugim procesorima u svojoj kategoriji, obezbeđujući neometano iskustvo pri svakodnevnom korišćenju, ali i pri intenzivnijem gejmingu. Sa druge strane, HONOR 9X Lite pokreće Kirin 710 procesor, koji u kombinaciji sa baterijom kapaciteta 3750 mAh predstavlja odlično rešenje za većinu korisnika.

Oba modela pokreće Android 9.0 operativni sistem sa EMUI korisničkim interfejsom (HONOR 20e – EMUI 9.1 a HONOR 9X Lite – EMUI 9.0), pri čemu su primetna brojna softverska unapređenja, kao što je unapređenje kvaliteta poziva pomoću veštačke intelgencije, tako što detektuje bilo kakve anomalije u saobraćaju, prilikom brzog hodanja ili bilo kakve druge smetnje i aktivira algoritam koji redukuje nivo buke i optimizuje kvalitet poziva.