Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je da je uspešno prikupila 230 miliona dolara u prvom krugu finansiranja od svojih najvažnijih globalnih strateških partnera.

Osim toga što se istakla kao vodeći proizvođač klasičnih telefona po pitanju vrednosti[1] kompanija HMD Global je uspešno diferencirala svoju ponudu Android™ pametnih telefona. Nokia pametne telefone karakteriše vrhunski nordijski dizajn koji je inspirisan evropskim nasleđem kompanije, izuzetnim kvalitetom proizvoda, vrhunskim ZEISS iskustvom fotografisanja, prepoznatljivom pouzdanošću, kao i bezbednosnim funkcijama koje podrazumevaju tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja i dve godine Android softverskih nadogradnji uz posvećenost Andorid One obećanju. Kao jedini ključni evropski igrač u oblasti pametnih telefona, kompanija HMD Global je sve popularnija kako među korporativnim tako i među privatnim korisnicima, koji traže čisto, bezbedno i ažurirano iskustvo korišćenja pametnog telefona.

Povezana vest:  LG najavio organizacione i kadrovske promene u cilju daljeg razvoja kompanije

Investicija će dodatno podstaći stratešku viziju kompanije HMD Global u četiri ključne oblasti. Prvenstveno će ubrzati misiju kompanije da 5G telefone učini dostupnim korisnicima širom sveta, sa fokusom na snažna partnerstva sa operaterima u SAD. Kao drugo, kompanija HMD Global nastavlja tranziciju ka digitalnoj ponudi, kao deo nove post COVID realnosti.Takođe će proširiti svoje prisustvo na ključnim tržištima u razvoju, uključujući nedavno najavljene operacije u Brazilu, kao i u Africi i Indiji. Konačno, ova investicija će pomoći kompaniji da ojača svoju vodeću poziciju i izvan oblasti hardvera ka holističkom provajderu mobilnih usluga. Samo ove godine kompanija HMD Global je predstavila svoju međunarodnu data roming uslugu, HMD Connect, unapredila je svoje mobilne sajberbezbednosne mogućnosti akvizicijom imovine kompanije Valona Labs i izgradila posvećene resurse za softver, bezbednost i usluge sa novim Centrom izvrsnosti za istraživanje i razvoj, u gradu Tampere u Finskoj.

Povezana vest:  Nova verzija Ovi Mapa, sa besplatnom navigacijom, više od milion puta preuzeta sa interneta

Jean-Francois Baril, izvršni predsednik i suosnivač kompanije HMD Global izjavio je: “Naš jedinstveni poslovni model, zasnovan na primeni prilagođenih globalnih aseta i snažnim partnerstvima sa liderima u industriji, ulazi u novi novo zrelosti uz podršku nekih od najuticajnijih partnera u oblasti mobilnih uređaja. Izuzetno sam ponosan na sva naša dostignuća do sada i uzbuđen sam zbog neverovatne prilike koja je pred nama da ubrzamo naše putovanje ka izvrsnosti.”

Florian Seiche, izvršni direktor kompanije HMD Global rekao je: “Od samog početka kompanija HMD Global radila je na izgradnji snažnih veza sa našim strateškim partnerima. Ova dodatna investicija dalje potvrđuje našu dugoročnu poslovnu strategiju i dokaz je naše kolektivne misije da modernu mobilnu tehnologiju učinimo dostupnom svima. Bezbednost i pouzdanost predstavljaju osnovu naše ponude i pobrinućemo se da ova sredstva koristimo da obezbedimo najbolje iskustvo koje korisnici i očekuju od Nokia telefona. Kao jedini veliki evropski proizvođač pametnih telefona ostajemo posvećeni našim finskim korenima i obeležjima koja su postala sinonim za Nokia telefone. Izuzetno sam uzbuđen što započinjemo novo poglavlje za Nokia telefone uz podršku naših partnera.”

Povezana vest:  Canon predstavlja Océ ColorWave 9000 – brzi sistem za štampu velikih formata u boji, namenjen izradi tehničke dokumentacije

Od kada je kompanija započela svoje operacije, u 2016. godini, HMD Global je prisutan na 91 tržištu širom osam regiona i na 250.000 maloprodajnih mesta, sa preko 240 miliona prodatih telefona do danas.

[1] IDC izveštaji o tržištu pametnih i klasičnih telefona u 2019. (Q1, Q2, Q3 & Q4) i 2020 (Q1)