Canon Europe objavljuje EOS Webcam Utility, softver besplatan za preuzimanje koji omogućava korisnicima da povežu svoje kompatibilne Canon DSLR i PowerShot fotoaparate na Mac ili PC računar, na kojem će biti prepoznate kao USB veb kamera. Eliminišući potrebu za dodatnom opremom, EOS Web Utility softver će omogućiti korisnicima da zamene postojeću veb kameru i iskuse visokokvalitetne virtuelne sastanke i video konferencije pomoću svog Canon fotoaparata.

Kako firme traže nove načine da poboljšaju iskustvo video konferencija svojih zaposlenih, Canon-ovo EOS Webcam Utility rešenje odgovara na ogromnu potražnju za veb kamerama tokom vanrednog stanja, samo uz USB vezu i kompatibilan Canon fotoaparat[1]. Ovaj besplatan softver koji je jednostavan za korišćenje može da se preuzme sa Canon vebsajta i konfiguriše za svega nekoliko minuta u aplikaciji za video konferenciju. Softver, koji trenutno podržava Windows, takođe će biti kompatibilan sa MacOS operativnim sistemom[2] odgovarajući širokom spektru procesa rada.

Povezana vest:  Kompanija Kaspersky predstavlja novo rešenje za borbu protiv bezbednosnih rizika i rizika narušavanja privatnosti od strane civilnih dronova

Predstavljajući inovaciju, ovaj softver donosi Canon-ovo nasledstvo optičke izvrsnosti i inovacija do korisnika, pomažući im da postignu visokokvalitetnu sliku tokom važnih video konferencija u cilju najprofesionalnije postavke. Zahvaljujući besprekornoj tehnologiji senzora u okviru celokupne Canon-ove EOS i PowerShot linije proizvoda, korisnici će odmah primetiti poboljšanje performansi u uslovima slabog osvetljenja, u bojama i dubinskoj oštrini, kada se poredi sa tradicionalnim veb kamerama. EOS Webcam Utility softver će osigurati da kolege sa posla gledate u oštrim i realističnim bojama.

Povezana vest:  LG predstavio Optimus Vu: smart telefon

Issei Morimoto, stariji potpredsednik za upravljanje proizvodima u kompaniji Canon Europe kaže, „Mi imamo obavezu prema našim klijentima širom sveta da pružimo najbolje u tehničkoj izvrsnosti i inovacijama, putem naših fotoaparata, objektiva, pribora i softvera. U ovim, do sada neviđenim, vremenima, Canon iskorišćava moć EOS tehnologije kako bi zbližio ljude i pružio rešenje visokih performansi u koje naši klijenti mogu da veruju.“

Ključne karakteristike:

  • Besplatan softver
  • Kompatibilnost i puna podrška za Windows, a MacOS podrška će uslediti
  • Poboljšava kvalitet slike za virtuelne pozive
  • Bolje performanse pri slabom svetlu, poboljšana boja i dubinska oštrina
Povezana vest:  Samsung na CES 2022 sajmu predstavio najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora

Dostupni su paketi za:

  • Canon PowerShot G7 X Mark III Compact Video Conferencing Kit
  • Canon EOS M50 Interchangeable Lens Video Conferencing Kit
  • Canon EOS M6 Mark II Interchangeable Video Conferencing Kit

Za više informacija o Canon-ovom EOS Web Utility softveru posetite: https://www.canon.rs/cameras/eos-webcam-utility/

[1] EOS DSLR, EOS R, EOS M (EOS M50 ili noviji), PowerShot (G5X MK II, G7X MK III, SX70 samo)

[2] Datum Mac podrške će biti potvrđen