Kompanija LG Electronics (LG) proglasiće najboljeg igrača u popularnoj igri Valoran, besplatnoj taktičkoj „pucačini“ iz prvog lica za više igrača (FPS) kreatora Riot Games, na prvom ikada održanom e-sport događaju LG UltraGearTM FACE-OFF Tournament. Turnir počinje 3. oktobra u 22 časova po lokalnom vremenu, a prenos mečeva možete pratiti preko zvaničnog LG Twitch kanala (www.twitch.tv/ultrageargaming).

Od kada je igra lansirana, nadovezujući se na neverovatno popularni League of Legends, Valorant je svojom zaraznom timskom igrom stekao ogroman broj poklonika širom sveta. Već prvog dana oborio je postojeće rekorde na Twitch-u sa 34 miliona sati pregleda za samo 24 sata, što se može meriti samo sa prošlogodišnjom finalnom partijom League of Legends šampionata.

Povezana vest:  Cat S60 najavljen kao prvi pametni telefon na svetu sa integrisanom termalnom kamerom

Zvanično predstavljena u junu 2020, u igri Valorant među sobom se bore timovi od po pet članova u frenetičnoj borbi koja zahteva veštinu i strateško pozicioniranje. Na takmičenju će učestvovati 4 tima sa ukupno 20 popularnih gejmera, od kojih je svaki majstor u sličnim igrama poput Overwatch, Fortnite, Call of Duty ili CS:GO, a samo jedan će poneti titulu najboljeg Valorant tima.

LG UltraGearTM FACE-OFF turnir pruža najboljim FPS igračima da pokažu znanje i umeće, dok demonstrira brzinu, vreme odziva i spektakularni kvalitet slike na vrhunskim monitorima kompanije LG. Takmičari će igrati na prvom 4K Grey-to-Grey GTG1 IPS monitoru sa odzivom od jedne milisekunde – LG UltraGear model 27GN950. Ovaj monitor od 27 inči je dizajniran tako da se igrači potpuno užive u igru, a odlikuje ga i Nano IPS tehnologija prikaza 98 odsto pokrivenosti DCI-P3 prostora boja2 i munjevito brzo vreme odziva. Igre koje podržavaju 4K HDR grafiku će na UltraGear monitoru imati glatki prikaz, čak i u akcionim sekvencama sa mnogo detalja, brži odziv i očaravajući kvalitet slike uz refresh rate od 144 herca.

Povezana vest:  Sajber kriminalci ciljali najmanje 400 industrijskih organizacija za fišing napade

„LG UltraGear monitor pruža sve što je potrebno za vrhunsko igračko iskustvo. Kvalitet slike je za svaku pohvalu, a sa vremenom odziva od jedne milisekund zadovoljiće potrebe i najzahtevnijih gejmera”, rekao je Jang Ik-hwan, viši potpredsednik kompanije na čelu IT odseka poslovne jedinice Business Solutions kompanije LG. „LG UltraGear FACE-OFF turnir je prilika da se okupe igrači i navijači širom sveta i zajedno vide i dožive sve impresivne tehnološke pomake koji će unaprediti e-sport takmičenja.”

Povezana vest:  Širite praznični duh uz poklone kompanije Sony

# # #

1Testirano marta 2020 u internim laboratorijama kompanije LG, bazirano iBoson GRT-100 na sobnoj temperaturi od 25 stepeni celzijusa. Prosečna izmerena vrednost GTG je dostupna na Faster Mode podešavanjima.

2Testirano marta 2020 u internim laboratorijama komapnije LG bazirano na CIE 1976.