apple_radnjaApple otvorio prodavnicu sa 1.000 aplikacija za Mac

 

Kompanija Apple je konačno pokrenula prodavnicu aplikacija za Mac, uslugu koja Mac kompjuterima donosi iskustvo iTunesa.

Kako piše Telegraph, prodavnica „Mac App Store“ je otvorena u četvrtak i dostupna je kupcima iz 90 zemalja. Sadrži više od 1.000 aplikacija. Prodavnica aplikacija za iPhone je imala 800 aplikacija kada je otvoreno 2008 godine.

Povezana vest:  Apple predstavio iTunes 10 sa Pingom

-Mislimo da će se korisnicima svideti ovaj inovativni način da otkriju i kupe aplikacije – rekao je Appleov direktor Steve Jobs tokom konferencije za novinare.

Prodavnica aplikacija za Mac pojednostavljuje proces instalacije i upravljanja aplikacijama uklanjajući potrebu korisnika da otvaraju foldere, premještaju fajlove, a biće pošteđeni i stalnih podsetnika o novim nadogradnjama. Neke od Appleovih aplikacija su već dostupne, uključujući iWork i iLife, Appleov softver za fotografije, video i muziku.

Povezana vest:  Lenovo najavio inovativni IdeaPad YOGA preklopni uređaj

Mnoge aplikacije su već poznate korisnicima Maca, uključujući softver Things koji služi kao organizer, kao i blogging program MarsEdit. Zvaničnici Applea se nadaju da će prodavnica privući proizvođače koji su dizajnirali aplikacije za iPhone, iPod touch i iPad, a koje su se pokazale uspešnim. Korisnici iPhonea će biti zadovoljni kada vide poznate nazive kao što je igra Angry Birds, koja je već najprodavanija aplikacija u prodavnici.

Povezana vest:  Samsung najavio novu Galaxy A seriju