Microsoft razvojni centar Srbija dobio je značajnu investiciju u vidu proširenja tima koji radi na razvoju Azure Data servisa. Novootvorenih 60 pozicija predstavlja rast od čak 20%, za Microsoft razvojni centar, a čak 30% za Azure Data tim koji radi u sklopu centra.

Naš Azure Data tim je veoma dobro pozicioniran kao primarna lokacija za istraživanje i razvoj u Evropi, što dodatno potvrđuje i ova investicija. Pored toga, investicija koju je dobio MDCS sada je u rangu sa najvećim razvojnim centrima (iz Amerike i iz Azije)“ izjavio je Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centra u Beogradu.

Povezana vest:  Samsung QLED TV prvi televizor na svetu koji omogućava automatsko HDR podešavanje

Ističući da je najveći broj Azure Data timova širom sveta zadužen samo za pojedinačne delove scenarija, Tomić kaže da tim u Srbiji radi na razvoju dve usluge. „Uz sve navedeno, mi smo podrška u slučaju prestanka rada, što znači da rukovodimo ključnim uslugama Azure Data tokom našeg radnog vremena, a to je za nas velika odgovornost i čast. Mi svakako postavljamo trendove za Azure Data rešenje“, ukazao je Tomić.

Povezana vest:  Strahinja i Marija su 10 dana koristili HONOR Band 6 – i sada otkrivaju zašto nema konkurenciju

Nova investicija je povod da Microsoft razvojni centar pozove u svoje redove nove kvalitetne kandidate za zaposlenje iz Srbije i regiona kao i sve stručnjake koji žive u inostranstvu, a žele da se vrate i nastave svoju IT karijeru u Srbiji.