Lansiranjem novog Banda 6 kompanija HONOR je rešila dilemu korisnika da li da izaberu pametni sat ili pametnu narukvicu kombinujući opcije i funkcije oba ova uređaja.

Takva kombinacija omogućava HONOR Band 6 da poseduje funkcije koje će korisnicima olakšati svakodnevni život i obaveze poput velikog ekrana, baterije koja traje čak 14 dana, 10 profesionalnih režima za vežbanje, ali i funkcije pomoću kojih korisnici mogu dobiti sveobuhvatan pregled svog zdravlja.

I to nije sve, ovaj novi HONOR uređaj je idealan za zaljubljenike u dizajn imajući u vidu da dolazi u tri moderne boje – Meteorit Crna, Sandstone Siva i Coral Pink. Takođe, korisnici će imati mogućnos promene slike na narukvici tako što će odabrati oni koja odgovara njihov stilu odabirom u watch face prodavnice, a mogu i postaviti i fotografiju iz albuma[1].

Povezana vest:  Zajednička inicijativa Evropske komisije, Erbasa, avio-kompanija i proizvođača biogoriva

Ni ljubitelji fitnesa neće biti uskraćeni jer podržava 10 profesionalnih režima vežbanja, uključujući trčanje i hodanje na otvorenom i u zatvorenom, biciklizam, plivanje u zatvorenom (Band 6 je vodootporan do 50m), i slobodno vežbanje. Tokom vežbanja ova pametna narukvica može da automatski detektuje 6 režima vežbanja, kao i da prati otkucaje srca u realnom vremenu i šalje povratnu informaciju kako bi pomogla  korisnicima da prate svoje performanse, te samim tim lakše ispune zadate ciljeve.

Iako se na prvi pogled čini da će brojne funkcije i veličina AMOLED ekrana – 1.47″ biti pogubna po bateriju to nije slučaj jer ona traje do 14 dana tokom uobičajenog rada i do 10 dana tokom pojačanog rada. Takođe, poseduje i tehnologiju brzog punjenja pa uz 10 minuta punjenja baterija može da traje i do tri dana.

Povezana vest:  Kaspersky Lab imenovan za Vrhunskog igrača u oblasti sigurnosnih platformi za krajnje korisnike

HONOR Band 6 pruža veliki izbor funkcija za praćenja zdravlja, poput opcije koja prati nivoe zasićenja kiseonikom u krvotoku (SpO2)[2], što je posebno korisno za sve koji uživaju u planinarenju.  Zahvaljujući optičkom senzoru srčane frekvencije i preciznom AI algoritmu, ova pametna narukvica podržava neprekidno praćenje pulsa u realnom vremenu 24 sata dnevno, ali i upozorava korisnike u slučajevima nepravilnog pulsa.

Takođe, TruSleep™ algoritam na HONOR Band 6 narukvici precizno meri trajanje i faze sna i daje profesionalne savete za poboljšanje sna i personalizovanu pomoć.

Kada je povezan sa korisnikovim telefonom, HONOR Band 6 nudi čitav niz korisnih funkcija koje svakodnevne zadatke čine lakim. Na primer, funkcija daljinskog upravljanja omogućava korisnicima da pokrenu kameru svog pametnog telefona i slikaju fotografiju direktno sa svog zgloba[3], ali i da  imaju neprimetnu kontrolu puštanja muzike[4], dobijaju obaveštenja o pozivima i porukama, vremensku prognozu, alarme.

Povezana vest:  LG predstavlja specijalnu X seriju smart telefona na MWC sajmu

Ako ste razmišljali o pametnoj narukvici, Honor Band 6 je svakako odličan izbor zbog svojih brojnih naprednih funkcija, ali i modernog dizajna zahvaljujući kom će se ova narukvica osećati kao kod kuće tokom treninga, ali i prilikom noćnog izlaska ili poslovnog sastanka.

Preporučena maloprodajna cena uređaja je 7.990 dinara.

[1] Nije dostupno na iOS uređajima.

[2] Ovaj proizvod nije medicinski uređaj. Podaci i rezultati merenja su samo za referencu i ne koriste se kao osnova za dijagnozu ili lečenje.

[3] Ova funkcija je dostupna samo za HONOR telefone koji koriste MagicUI 2.0 ili noviji.

[4] Funkcija “playback” nije dostupna na iOS uređajima, a neke pametne funkcije mogu podržati samo telefoni HONOR sa Magic UI 2.0 ili novijim.