Kompanija Samsung Electronics je na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2022 predstavila svoj najnoviji uređaj The Freestyle, prenosivi projektor za emitovanje sadržaja u pokretu. The Freestyle je prvi takav prenosivi projektor na svetu koji donosi vrhunsko iskustvo gledanja omiljenih sadržaja i zabave za korisnike koji žele da prikazuju video sadržaj bez obzira gde se nalaze.  

The Freestyle kombinuje mogućnosti ne samo projektora, nego i pametnog zvučnika, kao i ambijentalnog osvetljenja u jedan lako prenosiv uređaj. The Freestyle je težak ukupno 830 grama, a za razliku od konvencionalnih projektora, njegovo postolje omogućava rotaciju do 180 stepeni, pružajući korisnicima prikaz visoko-kvalitetnog video sadržaja bilo gde – na stolovima, podovima, na zidu ili čak na plafonu.

„The Freestyle je jedinstveni projektor čiji je glavni zadatak da bude svestran i fleksibilan kako bi odgovorio na sve potrebe korisnika i njihov način života koji se ubrzano menja. Zbog toga što eliminiše sva ograničenja u prostoru, The Freestyle predstavlja zabavan i praktičan uređaj koji se može koristiti prema ličnim preferencijama korisnika“, izjavio je Simon Sung, izvršni potpredsednik i direktor prodaje i marketinga sektora za vizuelno poslovanje Samsung Electronics.

Povezana vest:  NOVI LG OLED TELEVIZORI ISPUNJAVAJU SNOVE SVIH LJUBITELJA FILMOVA, SPORTA I GEJMINGA

Najnoviji projektor The Freestyle dolazi s brojnim opcijama za kvalitet reprodukcije poput automatskog izjednačavanja (auto-keystone) i niveliranja (auto-level) koje pokreću vodeće tehnologije u industriji. Navedene opcije omogućavaju uređaju da automatski prilagodi svoj ekran za bilo koju površinu, pod bilo kojim uglom za savršeno proporcionalni prikaz. Uz to, opcija automatskog fokusa (auto-focus) pruža kristalno čisti prikaz na svim površinama i pod svim uglovima do 100 inča veličine. Isto tako, The Freestyle donosi i dvostruki pasivni radijator koji omogućuje čist i dublji bas bez distorzije, kao i širenje zvuka od 360 stepeni za zvučno iskustvo visokog kvaliteta.Što se tiče napajanja, The Freestyle je kompatibilan s eksternim baterijama koje podržavaju USB-PD kao i 50W/20V output ili više. Zbog toga korisnici mogu da ga ponesu sa sobom i koriste u hodu ili kad odu na kampovanje. Takođe, The Freestyle je prvi prenosivi ekran u svetu koji može biti spojen na utičnicu za svetlo bez potrebe za dodatnim kablovima, uz tradicionalno spajanje na zidni utikač za struju.

Povezana vest:  Zajednička inicijativa Evropske komisije, Erbasa, avio-kompanija i proizvođača biogoriva

Kada se koristi kao projektor za prikazivanje sadržaja, The Freestyle je moguće iskoristiti za stvaranje svetlosnih efekata zahvaljujući ambijentalnom načinu rada i prozirnom poklopcu sočiva. Pored toga, Freestyle je moguće iskoristiti i kao svojevrsni pametni zvučnik koji analizira muziku i prema dobijenim rezultatima stvara vizuelne efekte koji se projektuju.

The Freestyle takođe donosi podršku za Smart TV opcije koje su dostupne na Samsung pametnim televizorima, uključujući streaming usluge, mirroring, kao i mogućnosti emitovanja sadržaja kompatibilnih sa Android i iOS pametnim telefonima. Zbog toga je The Freestyle prvi projektor na svetu koji su sertifikovali veliki globalni OTT partneri za vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja, a ujedno je i prvi projektor koji donosi glasovno upravljanje na velike udaljenosti sa mogućnošću izbora sopstvenog glasovnog asistenta.

Povezana vest:  „Mape nevidljivog Balkana“ sada dostupne i kao mobilna aplikacija