Ivan Isailović je postao novi izvršni direktor međunarodne softverske kompanije Merkle u Srbiji i na toj poziciji je nasledio Filipa Gorta, koji je ovu dužnost obavljao prethodne tri godine.

Novi direktor više od dvadeset godina gradi iskustvo vodeći različite timove u kompanijama i agencijama kao što su Phoenix Consultancy i Hyperoptic, a njegove ekspertize su informacione tehnologije, prodaja i distribucija. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka – IT smer.

Kako Isailović navodi, u 2022. godini fokus kompanije Merkle u Srbiji biće stvaranje jakih softverskih timova, zbog čega se planira uvećanje broja zaposlenih od trenutnih 130 na do 200 visokokvalifikovanih softverskih inženjera.

Povezana vest:  Paket Lifestyle poklona za Samsung Galaxy Note 4

,,Srbija je već duže vreme jedna od najatraktivnijih lokacija za razvoj u okviru Merkle Dach grupe, pre svega zbog velikog broja izuzetno obrazovanih softverskih inženjera, zbog čega smo odlučili da odemo još jedan korak dalje, a to je da stvorimo regionalno prisustvo u zemlji. Od našeg dolaska u Srbiju, beogradska kancelarija konstantno beleži rast zaposlenih. Već smo u procesu otvaranja i kancelarije u Novom Sadu, a razmatramo da otvorimo predstavništvo i u Nišu. Cilj nam je da privučemo i zaposlimo najveće talente, i zato ćemo jačati brend kompanije Merkle koji će uticati na rast u pravcu senioriteta i kvaliteta. Pored iskusnih programera, želja nam je da pronađemo i jako dobre senior konsultante’’, zaključuje Isailović.

Povezana vest:  Canon započeo saradnju sa kompanijom Wavestore koja će rezultirati naprednim sigurnosnim rešenjima

U fokusu zapošljavanja biće programeri koji rade u Java programskom jeziku, stručnjaci za Frontend i .NET tehnologije, dizajneri, QA i Salesforce eksperti

Kompanija Merkle, jedna od najistaknutijih svetskih digitalnih agencija, pruža „full-service“ softverska rešenja za korisničko iskustvo zasnovano na podacima i nastala je spajanjem agencija Namics i Isobar Švajcarska, od kojih je Namics u Srbiji prisutna od 2014. godine. Zajedno su deo multinacionalne Dentsu Aegis grupe koja zapošljava više od 66000 ljudi u 146 zemalja sveta.

Povezana vest:  Novi modeli LUMIX G serije

Foto: Merkle