Nasleđujući estetiku i moćne performanse od svojih prethodnika, HUAWEI nova 9 SE mobilni telefon ubrzano osvaja tržište. Novi pametni telefon ima sistem kamere visoke rezolucije i podržava EMUI 12. Imajući to u vidu sada je jasno zašto ima toliku popularnost na društvenim mrežama – upravo zbog lakog i kreativnog kreiranje vlogova.

Zabeležite čak i najsitnije detalje 

Sa više piksela nego ikada pre, glavna kamera ultra-visoke definicije od 108 MP[1] omogućava i onima koji su početnici u influensu da dožive izvanredno iskustvo, kao i da oslobode svoju istinsku kreativnost. Bilo da kreirate fotografije ili video zapise, HUAWEI nova 9 SE precizno beleži sve ono što vidite pred svojim očima.

Za one koji žele da telefonom zabeleže važne detalje svog života (a budimo iskreni, ko to ne želi?!), tu je zadnja kamera HUAWEI nova 9 SE sa prepoznatljivim Star Orbit Ring  dizajnom. Ovaj krug, zahvaljujući svojoj simetriji privlači pažnju i pruža osećaj estetskog reda.

HUAWEI nova 9 SE je uređaj idealan za snimanje u svim trenucima. Šta to znači? Kada snimate široke pejzaže, njegova ultra-širokougaona kamera od 8MP ima vidno polje od neverovatnih 112 stepeni za snimanje svih sadržaja u jednom kadru. Makro sočivo od 2MP s druge strane može uhvatiti svaki jasan i vidljiv detalj mikroskopskog nivoa. S druge strane, makro objektiv beleži svaki vidljivi detalj, dok njegova dubinska kamera koristi efekat širokog otvora blende kako bi fotografiju učinila slojevitom.

Povezana vest:  VIBER POKREĆE GLOBALNI KONKURS "MOJ GRAD, MOJ VAJB"

Selfi samo jednim klikom

Bilo na Instagramu ili TikToku, selfi je i dalje jedan od najzastupljenijih načina izražavanja na društvenim mrežama. Srećom, HUAWEI nova 9 SE na prednjoj strani je opremljen širokougaonom kamerom od 16 MP, što korisnicima omogućava da naprave dobar selfi – i to samo jednim potezom. Podrazumevano, kamera snima vidnim poljem (FoV) od 78 stepeni. Međutim, budući da širi FoV može poboljšati izgled selfija, HUAWEI nova 9 SE podržava automatsko prepoznavanje prostora koji se fotografiše ili snima.

Naravno, ne želite da imate mogućnost pravljenja kvalitetnih selfija samo kada ste pod adekvatnim svetlom. Srećom, HUAWEI nova 9 SE vam čuva leđa. Zahvaljujući tehnologiji 4-u-1 pixel binning, pametni telefon pruža odličan kvalitet fotografija pri slabom svetlu. Funkcija Super Night Shot može precizno prepoznati ljudska lica i optimizirati pozadinu.

Međutim, nije samo zbog opcija za kreiranje selfija HUAWEI nova 9 SE na vrhu. Bilo da fotografišete ili snimate ljude, pejzaže, sportove ili druge uobičajene scenarije, HUAWEI nova 9 SE precizno snima dinamične momente, čuvajući svaku bitnu uspomenu.

Osim toga, uz daljinski okidač više vam nije potrebna pomoć prolaznika, jer možete sami snimiti fotografije i video zapise putem HUAWEI WATCH 3, WATCH GT serije, HUAWEI WATCH FIT serije i HUAWEI Band serije na HUAWEI nova 9 SE. Takođe, putem HUAWEI WATCH 3 možete pregledati zabeležene fotografije[2].

Povezana vest:  DATA DOLLAR: PLAĆANJE LIČNIM PODACIMA. KOLIKU VREDNOST IMAJU VAŠI LIČNI PODACI?

Kreativno vlogovanje

Jedna od najboljih stvari kod HUAWEI nova 9 SE je njegova podrška za kontinuirano snimanje prednjom i zadnjom kamerom. Pomoću njega možete neprimetno snimati iz različitih perspektiva i sačuvati svoje snimke kao jedan. To znači da, HUAWEI nova 9 SE podržava Dual-View Video. Uz njega možete snimiti svoje prijatelje kako vam pevaju rođendansku pesmu, dok u isto vreme duvate svećice. Takođe, sa Dual-View Video, možete istovremeno snimati zumirani i ultraširokougaoni snimak. Dakle, na primer, možete precizno snimiti jato riba u akvarijumu, a istovremeno i krupne planove. Bilo da se radi o kratkom videu ili vlogu, Dual-View Video pojednostavljuje proces kreiranja videa, štedeći vam vreme od složenog uređivanja.

Za pretraživanje medija u telefonu, možete koristiti semantičku pretragu[3]. Da biste pronašli fotografije ili snimke koje ste planirali da uredite, samo unesite ključnu reč koja opisuje sadržaj koji želite pogledati i pametni telefon će generirati listu koja odgovara vašem opisu.

Nakon što pronađete snimak za uređivanje, preporuka je da se koristi preinstalirana aplikacija Petal Clip[4]. Ona pruža razne predloge za uređivanja vašeg video snimka – bilo da je to muzika koja bi se najbolje uklopila uz ambijent, ili tema koja bi upotpunila doživljaj.

Nadograđena verzija donosi nove funkcije kao što su automatski natpis, automatsko označavanje i fotografije u pokretu (live photos), što olakšava čak i vlogerima sa manje iskustva pravljenje vlogova sa multimedijalnim efektima profesionalnog izgleda.

Povezana vest:  Najnovije inovacije iz Lenova – tablet i gejming personalni kompjuteri – zadovoljiće raznovrsne tehnološke potrebe potrošača

Sve što vam je potrebno za vlogovanje ponesite u svom džepu

U poređenju sa tradicionalnim fotoaparatima iz prošlosti, pametni telefoni su mnogo fleksibilniji i lakši za poneti sa sobom. Korisnici mogu lako da snimaju fotografije i video zapise sa HUAWEI nova 9 SE iz različitih perspektiva, bilo kada i bilo gde, zahvaljujući njegovom laganom dizajnu. Bilo da ste na odmoru ili jednostavno snimate svoj svakodnevni život, vaše iskustvo vođenja bloga može biti mnogo bolje uz HUAWEI nova 9 SE. Tanko kućište i stražnji poklopac od 3D stakla je lagan i dobro leži u vašem dlanu, što ga čini udobnim i lakim za držanje. HUAWEI nova 9 SE dizajniran je tako da vam maksimalno olakša uživanje u životu. Sa tankim dizajnom i izvanrednom kamerom, postaje vaša džepna oprema za vlogovanje, iz koje možete odmah podeliti svoja iskustva sa prijateljima na društvenim mrežama. Uživajte u kameri, uživajte u vlogovanju i uživajte u čarima života!

Za više informacija, molimo vas da posetite: https://consumer.huawei.com/rs/

[1] Zadnja glavna kamera može da snima slike sa maksimalnom rezolucijom od 108 miliona piksela u režimu visoke rezolucije.

[2] Funkcije koje će se omogućiti uz HOTA ažuriranje.

[3] Ova funkcija zahtijeva HOTA ažuriranja. Molimo pogledajte stvarno iskustvo korištenja.

[4] Funkcije koje će se omogućiti ažuriranjem Petal Clip-a.