xperia_neo

Sony Ericsson proširuje Xperia porodicu sa dva nova Android pametna telefona nove generacije – Xperia™ neo i Xperia™ pro

Kompanija Sony Ericsson predstavila je Xperia™ neo i Xperia™ pro, najnovije članove nove generacije Xperia™ pametnih telefona. Ubrzo nakon lansiranja Xperia™ arc pametnog telefona početkom godine, najnoviji telefoni takođe se odlikuju najmodernijom Sony tehnologijom i nude izuzetno multimedijalno iskustvo na novoj Android™ verziji – Gingerbread-u.

Uz najbolju u klasi tehnologiju vizuelnog prikaza i displeja iz Sony-ja, Xperia™ pro kombinuje optimizovanu kliznu tastaturu sa smart funkcijama u cilju brzog pisanja poruka. Pored ergonomične tastature, Sony Ericsson se fokusirao na integrisanje hardvera sa funkcijama naprednog pisanja poruka u cilju savršenog korisničkog iskustva. Xperia™ pro uvodi sofisiciranu i brzu Type & Send funkcionalnost koja eliminiše potrebu za otvaranjem posebne aplikacije za različite vrste poruka, kao i Smart Keyboard tastaturu koja automatski predviđa postupke za pisanje poruka kada korisnik pomeri tastaturu.

Povezana vest:  Sloboda i odgovornost – 48% roditelja koriste aplikacije za roditeljsku kontrolu

Xperia™ pro je i idealan poslovni telefon za ljubitelje Android platforme i sadrži ceo komplet profesionlanih funkcija kao što su sinhronizacija sa emailom, kalendarom i kontaktima na bezbedan način, a prethodno preuzeta aplikacija Office Suite Pro omogućava korisnicima da čitaju i uređuju poslovne dokumente direktno na telefonu.

xperia-proSteve Walker, direktor marketinga u kompaniji Sony Ericsson, izjavio je sledeće: ,,Želimo da budemo lideri u oblasti Android paltformi a sa telefonima Xperia™ neo i Xperia™ pro nudimo odličan i inovativan izbor Android platformi za korisnike. Ovi uređaji kombinuju savršen dizajn sa najmodernijom Sony tehnologijom i novo, brže pisanje poruka na telefonu Xperia™ pro, koje obezbeđuje zabavno iskustvo korišćenja smart telefona.’’

Najbolji elementi Sony tehnologije primenjeni su i kod telefona Xperia™ pro i Xperia™ neo. Reality Display sa Mobile BRAVIA® tehnologijom pruža savršeno vizuelno iskustvo i kristalno jasnu sliku, a nagrađeni Sony Exmor R™ senzor za kameru omogućava slikanje kvalitetnih slika i HD video materijala čak i pri slabom svetlu. Sve slike i video sadržaji mogu da se gledaju na HD TV uređaju u vašoj dnevnoj sobi preko ugrađenog HDMI-konektora.

Povezana vest:  Huawei i HONOR objavili nove ciljeve u sklopu strategije za ova dva brenda

Xperia™ neo se odlikuje savršenim dizajnom po kom je Sony Ericsson postao poznat, sa jedinstvenim oblikom koji pored odličnog izgleda, savršeno pristaje u ruci korisnika naročito pri slikanju fotografija.

Ova dva pametna telefona rade na najnovijoj Android™ verziji koja omogućava pristup brojnim aplikacijama dostupnim preko Android marketa. Xperia™ pametni telefoni dodaju nov kvalitet sektoru zabave pored osnovnih funkcija pametnih telefona kao što su aplikacije, mape, email i brz i nesmetan pristup internetu sa Adobe® Flash® Playerom.

Sony Ericsson Xperia™ neo – glavne karakteristike

-Exmor R™. Odlične fotografije i video materijali čak i pri slabom svetlu

Povezana vest:  HUAWEI Mate 10 lite spreman da uzburka tržište unapređenom verzijom softvera sa još više zanimljivih opcija

-Reality Display sa Mobile BRAVIA® tehnologijom

-Ugrađen HDMI. Fotografije i video materijali HD TV uređaju

-Više od 100.000 aplikacija na Android Marketu

-Google™ servisi na raspolaganju

Sony Ericsson Xperia™ neo biće u prodaji u plavoj, crvenoj i srebrnoj boji.

Sony Ericsson Xperia™ pro – glavne karakteristike

-Ekran osetljiv na dodir sa savršenom kliznom tastaturom i smart funkcijama za brzo pisanje poruka

-Sinhronizacija emaila i obrada poslovnih dokumenata u pokretu

-Sony Mobile BRAVIA® tehnologija i Exmor R™ senzor za kameru

-HDMI. Konekcija sa HD TV uređajem ili projektorom

-Google™ servisi i preko 100.000 aplikacija na Android Marketu™

Sony Ericsson Xperia™ pro biće u prodaji u sledećim bojama: crnoj, crvenoj i srebrnoj.

Sony Ericsson Xperia™ neo biće u prodaji na odabranim tržištima širom sveta od kraja prvog kvartala, a Ericsson Xperia™ pro od kraja drugog kvartala.