SE_Xperia_PLAY

Predstavljen Xperia PLAY – prvi sertifikovani PlayStation pametni telefon

Kompanija Sony Ericsson predstavila je XperiaTM PLAY, najnoviji telefon iz XperiaTM asortimana pametnih telefona sa Android platformom, koji menja način na koji se igraju igrice.

XperiaTM PLAY predstavlja funkcionalan pametni telefon kakav je potreban najzahtevnijim korisnicima, u kombinaciji sa neverovatnim iskustvom igranja igrica kakvo igrači mogu samo poželeti.

SE_Xperia-PLAY_1U portret režimu, ovaj Android pametni telefon nudi sve prednosti koje korisnici očekuju od postojećeg Sony Ericsson XperiaTM asortimana sa najboljim karakteristikama u svojoj klasi, odličnom kamerom od 5 megapiksela, savršenim multi-touch monitorom od 4 inča i naprednim karakteristikama za društvene mreže.

Međutim, kliznim pomeranjem tastature korisnici ulaze u potpuno novi svet uzbudljivih igrica za mobilni telefon. Klizna konzola za igrice ima digitalni D pad, dva analogna touch pad-a, dva tastera za igranje i četiri PlayStation ikonice: krug, krst, kvadrat i trougao. Qualcommov optimizovan Snapdragon procesor sa 1Ghz CPU i ugrađen Adreno GPU grafički procesor omogućuju savršeno iskustvo 60fps plejbek 3D igranja na mobilnom telefonu i pretraživanje interneta uz minimalnu potrošnju struje tako da korisnici Xperia PLAY-a mogu da uživaju u dugom trajanju baterije i igranju igrica.

Rikko Sakaguchi (Riko Sakaguči), potpredsednik i kreativni direktor Sony Ericsson-a, izjavio je sledeće: ,,Danas je dan kada je Sony Ericsson veoma ponosan što predstavlja nešto zaista revolucionarno na tržištu. Vizija nas u Communication Entertainmentu je ostvarena i Xperia PLAY će zauvek promeniti način na koji ljudi razmišljaju o smart telefonima i igricama za mobilni telefon.

Povezana vest:  HONOR objavljuje svoj prvi ESG izveštaj

XperiaTM PLAY funkcioniše na Gingerbreadu (verzija 2.3), najnovijoj verziji Googleove AndroidTM platforme. XperiaTM PLAY će takođe biti i prvi PlayStation sertifikovani uređaj. To znači da će imati pristup PlayStation® igricama preko inicijative  PlayStation® Suite, koju trenutno razvija Sony Computer Entertainment i koja će biti lansirana u toku godine.

Kazuo Hirai, predsednik Grupe za umrežene proizvode i usluge u Sony Corporation-u, izjavio je sledeće: ,,Izuzetno mi je drago što će Xperia PLAY biti prvi PlayStation sertifikovani pametni telefon na tržištu. Xperia PLAY predstavlja jedinstvenu ponudu i još jedan primer izuzetnih proizvoda i usluga koji dolaze iz Sony-ja.’’

Sony Ericsson, u partnerstvu sa vodećim dizajnerima u sektoru igrica, uvodi bogatu i raznovrsnu ponudu prilikom lansiranja i posle njega, sa mnogim novim vodećim naslovima dostupnim putem aplikacije AndroidTM Marketplace. Vodeće franšize za Xperia™ PLAY obuhvataju igrice kompanije EA The Sims 3 i FIFA 10 za mobilni telefon. GLU Mobile/Activision su autori igrice Guitar Hero, a naslovi kompanije Gameloft uključuju Assassin’s Creed i Splinter Cell. Sony Ericsson se takođe udružio sa kompanijom Unity Technologies i koristi njenu nagrađenu razvojnu platformu kako bi garantovao konstantno uvođenje 3D igrica visokog kvaliteta.

Povezana vest:  Viveport Infinity od 2. aprila pruža neograničen pristup igrama za 12,99 USD mesečn

G. Sakaguchi nastavlja: ,,Lansiranje Xperia PLAY-a možda ne bi bilo moguće bez tesne saradnje Google-a i Sony Computer Entertainment-a. Posvećenost tolikog broja vodećih dizajnera igrica dodatno potvrđuje da će Xperia PLAY ispuniti očekivanja korisnika širom sveta.’’

XperiaTM PLAY i PlayStation sertifikovane igrice su odlični primeri inovacije kakva je moguća na otvorenom Android sistemu’’, rekao je Andy (Endi) Rubin, potpredsednik Sektora za inženjering u Google-u.

Prethodno preuzeta aplikacija će korisnicima omogućiti da jednostavno pronađu i preuzmu naslove koji su opimizovani za igranje na Xperia PLAY-u, pristupe nedavno igranim igricama i informišu se o igricama koje su preuzeli.

Sony Ericsson Xperia™ PLAY biće u prodaji širom sveta na odabranim tržištima od marta 2011.

Šta kažu partneri Sony Ericsson-a?

Electronic Arts, Travis Boatman, potpredsednik Worldwide Studios u EA Mobile:

,,EA je tesno sarađivao sa Sony Ericsson-om na lansiranju izuzetno zanimljivih verzija naših najprodavanijih igrica kao što su The Sims™ 3 i EA SPORTS™ FIFA 10 za Xperia PLAY. Napredna konzola za igrice na ovom uređaju pruža igračima ono što je najvažnije kod ove vrste igrica – odličnu kontrolu lopte, brz izbor igrača na terenu, savršena dodavanja i još mnogo toga. Jedinstvena konzola Xperia PLAY-a omogućava savršenu kontrolu kod igranja igrice The Sims 3 i igračima pruža potpuno novo iskustvo simulacije života. Izuzetno nam je drago što će korisnici igrati naše sjajne igrice na nove načine zahvaljujući Xperia PLAY-u.’’

Povezana vest:  Otvoren novi Hisense Gorenje Experience Centar u Novom Sadu

Gameloft, Michel Guillemot, predsednik:

,,Drago nam je što smo ušli u partnerstvo sa Sony Ericsson-om kako bismo ponudili 10 naših najprodavanijih igrica prilikom lansiranja Sony Ericsson Xperia PLAY-a’’, izjavio je Michel Guillemot, predsednik Gamelofta. ,,Moja vizija od osnivanja Gamelofta bila je da se video igrice pretvore u formu zabave za masovno tržište. Ova vizija je ostvarena lansiranjem Xperia PLAY-a, koji kombinuje savršen pametni telefon za svakodnevnu upotrebu i pravu konzolu za igrice kako bi pružio najsavršenije iskustvo igranja igrica na mobilnom telefonu. Gameloft će podržati lansiranje sa preko 20 naslova tokom narednih 6 meseci koji će na pravi način iskoristiti sve prednosti ovog uređaja.’’

Glu Mobile, Niccolo de Masi, generalni direktor:

,,Strateški odnos Glua sa Sony Ericssonon-om svrstava nas među vodeće inovatore u oblasti mobilnih telefona i igrica. Veoma se radujemo značajnom prisustvu u društvenim igricama na mobilnom telefonu preko izuzetne ponude na najnovijim mobilnim telefonima Sony Ericssona.’’