Od 24. avgusta do 4. Septembra 2023. godine najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u našem komšijskom Jašiju, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije i deo nagradnog fonda od 500.000 dolara. Na ovom prestižnom događaju će naravno učestvovati i Srbija koja se na svetskom esports prvenstvu takmiči od njegovog osnivanja, tačnije 12. godina.

Prvi turnir nacionalnih kvalifikacija za ovogodišnji IeSF šampionat održaće se 19. februara u igri Counter-Strike: Global Offensive, a prijavi možete pristupiti OVDE. Nakon toga slede kvalifikacije za Tekken 7, a potom i Dotu 2 i eFootball 2023. Za sve dodatne informacije o kvalifikacijama posetite rur.rs.

Povezana vest:  Predstavljamo Canon-ov prvi 8K Cinema EOS fotoaparat punog formata

Za organizaciju nacionalnih kvalifikacija zadužen je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), jedini zvanični srpski savez esporta koji domaće esportiste već godinama sprema za Svetski Esports Šampionat. Najveći uspeh je zabeležila 2015. godine kada je u Koreji odnela titulu svetskog prvaka u ukupnom ekipnom plasmanu! Ukoliko ste strastveni gejmer, volite da se takmičite i želite da testirate vaše veštine na internacionalnoj sceni SESE vas poziva da se prijavite za nacionalne IESF kvalifikacije!

Sa 120 nacija, 15. po redu Svetsko esport prvenstvo biće najveće izdanje IESF-ovog vodećeg događaja, nadmašujući Svetsko esport prvenstvo 2022. na Baliju, u Indoneziji, na kojem je učestvovalo preko 600 sportista iz 106 zemalja. Reprezentacije će se takmičiti u 6 esports naslova – Counter-Strike: Global Offensive, eFootball 2023, Tekken 7, Dota 2, PUBG Mobile i Mobile Legends: Bang Bang. Ali to nije sve, jer IeSF na ovogodišnjem šampionatu organizuje i ženski CS:GO turnir.

Povezana vest:  Roditelji svojim ponašanjem na internetu daju loš primer deci

Mladalačka energija i bogata istorija Jašija obezbediće još jedno nezaboravno izdanje Svetskog prvenstva u esportu. Prošlogodišnji događaj na Baliju odražava naš napredak u promovisanju esporta i osnaživanju Svetske esport porodice. Svetsko Esport prvenstvo 2023. biće naše najveće izdanje do sada, sa 120 zemalja spremnih da se takmiče i pokažu sposobnost esporta da razbije barijere i da nas ujedini. – izjavio je predsednik Međunarodne Esports Federacije, Vlad Marinesku.

Prvo kolo nacionalnih kvalifikacija Svetskog esport šampionata, već je počelo širom sveta, a zatim slede regionalne kvalifikacije koje počinju u maju i finale u septembru.

Povezana vest:  Payoneer postaje javno akcionarsko društvo u kombinaciji sa Ftac olympus acquisition corporation

Live prenos svih domaćih turnira emitovaće se na YouTube kanalu putem kojeg možete pratiti sve nacionalne IESF kvalifikacije.

Sve aktuelne informacije o IESF, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu  RUR i SESE kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.