Ljubitelji fotografije koji su u konstantnoj potrazi za savršenim snimkom sada se mogu osloniti na vivo X90 Pro – novi flagship model koji je od danas dostupan u Srbiji. Najnoviji pametni telefon vivo X serije sadrži najsavremeniji sistem za obradu slika koji su kroz svoje strateško partnerstvo razvile kompanije vivo i ZEISS. Rezultat ovog dugoročnog partnerstva i odlične saradnje je uređaj sa jednoinčnim senzorom kamere, najvećim fotografskim senzorom koji je trenutno dostupan na mobilnim uređajima.

vivo X90 Pro donosi brojne nadogradnje hardvera i poboljšanja softvera koja otvaraju nov svet mogućnosti za istraživanje fotografije i video snimaka, u dnevnim i noćnim uslovima. Ključnog člana sistema trostruke ZEISS kamere čini jednoinčna kamera od 50 megapiksela. Pored veoma moćnog jednoinčnog senzora glavne kamere IMX989, korisnicima će na usluzi biti i portretna kamera od 50 milimetara sa velikim senzorom, kao i širokougaona kamera od 12 megapiksela savršena za snimanje panorama.

Profesionalni snimci ZEISS kvaliteta, zahvaljujući značajnom unapređenju tehnologije

Sa izvanrednim kvalitetom fotografija, X90 Pro ima za cilj da potvrdi poziciju kompanije vivo kao vodećeg brenda mobilne fotografije. Još jedna karakteristika novog flagship modela za profesionalnu fotografiju je uvođenje prilagođene tehnologije optičke stabilizacije slike (OIS). ZEISS T* premaz upotpunjuje sistem sa tri kamere i značajno smanjuje odsjaj, što zauzvrat obezbeđuje slike uz minimalnu rasutost svetla i zamagljene ghost kadrove. vivo X90 Pro pruža izvanredan kvalitet mobilnog snimanja čak i u izazovnim uslovima, kao što je slabo osvetljenje tokom dana ili noći.

Povezana vest:  Kaspersky Lab, jedina od 35 kompanija, uspela je da dobije tužbu koju je podnela kompanija IPAT

Pored kvaliteta koji proizilazi iz njegovih hardverskih kapaciteta, ovaj pametni telefon odlično koristi mnoge softverske inovacije koje doprinose njegovom pozicioniranju kao uređaju prevashodno posvećenom ljubiteljima fotografije. Naknadna obrada slike unapređena je novim V2 čipom zahvaljujući algoritmima ugrađenim u hardver i funkcijama veštačke inteligencije.

Savršeni snimci u uslovima slabog osvetljenja

Noćno fotografisanje i snimanje su prednosti vivo X90 Pro pametnog telefona. Flagship model za snimanje odlično koristi velike otvore blende svih senzora kamere i omogućava korisnicima da snime 4K HDR video noću, uz realističnu reprodukciju boja. AI Night View oživljava čak i najsitnije detalje u gotovo potpuno mračnim okruženjima, čineći telefon idealnim saputnikom za obožavaoce astrofotografije. Osim toga, portretna fotografija je bolja nego ikada pre. Portreti u ZEISS stilu, koji donose jedinstven izgled prepoznatljivih ZEISS portretnih sočiva, omogućavaju kreativnu portretnu fotografiju, zahvaljujući bliskoj saradnji mobilnog brenda i pionira u optici i optoelektronici. Još jedna potpuno nova karakteristika flagship modela za obradu slika je ZEISS Miniature Effect, koji obezbeđuje potpuno novu dimenziju fotografije za ljubitelje gradskih pejzaža i arhitekture.

Povezana vest:  Samsung televizori za digitalni signal

Vodeće performanse upotpunjene moćnim rešenjima efikasnosti

vivo X90 Pro je više od običnog flagship uređaja za obradu slika. To je vodeći model sa dva čipa, koji pokreće prilagođena MediaTek Dimensity 9200 mobilna platforma i radi zajedno sa ugrađenim V2 čipom, kako bi omogućili odlične performanse, uključujući imerzivno igranje mobilnih igara na AMOLED ekranu sa brzinom osvežavanja od 120 Hz.

Pametni telefon ima veliku bateriju od 4.870 mAh koja, zajedno sa 120W Dual-Cell FlashCharge, omogućava veću nezavisnost kada je punjenje u pitanju kao i ultra brzo punjenje. U režimu brzog punjenja, baterija može da dostigne 50% kapaciteta za samo 8 minuta i 10 sekundi, dok uravnoteženi režim punjenja obezbeđuje 100% kapaciteta za 29 minuta[i]. Takođe, imajući u vidu zdravlje korisnika, X90 Pro je opremljen zakrivljenim displejem od 6,78 inča, Ultra Vision ekranom za zaštitu očiju, koji nudi naprednu zaštitu filtriranjem štetnog plavog svetla, kao i značajno smanjeno treperenje, zbog čega je dobio SGS sertifikat.

Od danas u prodaji u Srbiji, 10.3.2023. kod ovlašćenih vivo partnera

vivo X90 Pro je u Srbiji dostupan sa memorijom od 12 gigabajta i konfiguracijom skladištenja od 256 gigabajta, u elegantnoj Legendary Black boji, koju upotpunjuje zadnja strana od održive veganske kože. Preporučena maloprodajna cena za vivo X90 Pro je 139.999 dinara. Još jedna pogodnost koja dolazi sa kupovinom vivo X90 Pro uređaja je 20% popusta na Fusion foliju na svim Mobile Outfitters prodajnim mestima.

Povezana vest:  Ericsson Mobility studija: 90 odsto svetske populacije imaće mobilni telefon do 2020.

Kao što se i očekivalo od ove kategorije pametnih telefona, vivo X90 Pro dolazi sa trogodišnjom garancijom proizvođača (2+1 godina), koja podrazumeva servisiranje kod ovlašćenih servisnih partnera. vivo je poznat po agilnosti kada su u pitanju redovna ažuriranja softvera, tako da vredi napomenuti da korisnici X90 Pro mogu da očekuju objavljivanje poboljšanja bezbednosti softvera i održavanja u periodu od naredne tri godine, kao i tri značajna ažuriranja Androida, od trenutka lansiranja modela.

[i] Podaci o punjenju rezultat su vivo laboratorijskih merenja. Testno okruženje: temperatura okoline i pametnog telefona od 25℃±1℃. Uslovi testiranja: 1% kapaciteta baterije, u režimu brzog punjenja, sve usluge i funkcije su isključene osim poziva, isključenog ekrana i korišćenog zvaničnog standardnog punjača i kabla za prenos podataka. Stvarni podaci mogu da variraju u zavisnosti od okruženja za testiranje, situacije punjenja, originalne temperature telefona, dugotrajnog trošenja baterije i drugih faktora.