U prvom tromesečju 2023. godine, Kaspersky Plus, Kaspersky Small Office Security i Kaspersky Endpoint Security for Business testirani su SE Labs testom za zaštitu uređaja korisnika od malvera. Svi ovi proizvodi kompanije Kaspersky dobili su najviše ocene, potvrđujući 100 odsto efikasnost u borbi protiv malvera, i nagrade „AAA“.

U 2022. godini, sistemi kompanije Kaspersky otkrili su da je svakog dana distribuirano u proseku 400.000 zlonamernih datoteka, što ukazuje na porast od 5 odsto u poređenju sa 2021. godinom. Kako se broj različitih oblika malvera povećava i postaju sve sofisticiraniji, za preduzeća i klijente je od suštinskog značaja da imaju jaku krajnju tačku zaštite od malvera.

Kaspersky je učestvovao u kvartalnom testiranju koje je uradila kompanija SE Labs, predstavljajući Kaspersky Plus u segmentu „kuća“, Kaspersky Small Office Security i Kaspersky Endpoint Security for Business u segmentima „mala preduzeća“ i „kompanie“. Tokom testiranja, ukupno 16 komapanija bilo je izloženo raznim pretnjama u rasponu od ciljanih napada koristeći dobro uspostavljene tehnike do javnih e-pošta i pretnji zasnovanih na vebu za koje je utvrđeno da su bili aktivni na internetu u vreme testiranja. Rezultati su pokazali koliko su proizvodi bili efikasni u otkrivanju i blokiranju pretnji u realnom vremenu, uzrokujući što je moguće manje lažnih pozitivnih rezultata.

Povezana vest:  Kaspersky Lab: DDoS napadi preko WordPressa sada se sprovode i sa enkripcijom

Svi proizvodi su dobili najvišu „ocenu ukupne tačnosti“ od 1144 poena. Ova ocena se sastoji iz dva dela. Kaspersky je zaradio maksimalnih 400 poena u prvom delu, „ocena zaštite“ nakon što je otkrio, blokirao i sprečio sve pretnje koje bi mogle da ugroze sistem. U delu „legitimne ocene softvera“, Kaspersky proizvodi dobili su maksimalno 744 poena tako što su precizno klasifikovali legitimne aplikacije i URL adrese, uzimajući u obzir interakcije koje je svaki proizvod imao sa korisnikom. Pored ukupne ocene, Kaspersky proizvodi dobili su i „AAA“nagradu, čime osvajaju prvo mesto u svojim kategorijama.

Povezana vest:  Novi Samsung F300 usisivač borac protiv prašine i bakterija

Kaspersky kontinuirano učestvuje u kvartalnom testiranju kompanije SE Labs. U 2022. godini ispitani proizvodi dobili su prvo mesto u tri od četiri kvartala, pokazujući stoprocentne rezultate zaštite i stabilnosti, kao i najvišu ocenu „AAA“.

„Zlonamerni softver sve više evoluira, zato je od suštinskog značaja za klijente i preduzeća da efikasno zaštite uređaje kako bi smanjili rizik od curenja podataka, finansijskih rizika, kvarova korporativnog sistema i mnogih drugih posledica koje infekcija malverom može da uzrokuje. Neprekidno posmatramo okruženje pretnji, otkrivamo nove vrste napada i radimo na poboljšanju i ažuriranju naših proizvoda u skladu sa promenama i novim izazovima. Redovno učestvujemo u SE Labs testiranju od 2016. godine. SE Labs sprovodi izuzetno izazovan i realističan test, što nas čini još ponosnijim na naše rezultate koji dokazuju efikasnost naših proizvoda kroz godine. Takvo redovno nezavisno testiranje nam omogućava da pronađemo tačke za unapređenja, te naši klijenti i partneri mogu biti sigurni u visok nivo bezbednosti koji nudimo“, komentariše Alexander Liskin, šef istraživanja pretnji kompanije Kaspersky.

Povezana vest:  Click&Touch, prva intuitivna tastatura na svetu, dostupna od avgusta

„Sprovodimo testove koji se zasnivaju na najnovijim vrstama napada i pretnji. Kaspersky je pokazao impresivne rezultate u prvom kvartalu ove godine, kao i u 2022. godini, nastavljajući da potvrđuje stoprocentni nivo zaštite i pokazuje da konstantno razvija i poboljšava mogućnosti zaštite svojih proizvoda“, komentariše Simon Edwards, izvršni director kompanije SE Labs.

Kako biste videli kompletne izveštaje, pratite linkove za segmente testa „mala preduzeća“, „preduzeće“ i „kuća“.

Za više informacija o proizvodima kompanije Kaspersky koji su pokazali maksimalnu efikasnost u odbrani od malvera, možete posetiti Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security i Kaspersky Plus stranice.