vip-logo_1

Prva faza konkursa,,Vip izazov3“ uspešno završena

Čak 378 ideja na konkursu Vip izazov3 Rekordan broj registrovanih ideja za aplikacije. Autori najboljih lokalno primenljivih aplikacija će osvojiti nagrade iz fonda od 40.000 evra. Beograd, 3. mart 2010. godine – Konkurs ,,Vip izazov3“ je ušao u drugu fazu u kojoj prijavljeni programeri do 31. marta Vipu treba da pošalju gotove aplikacije. Konkurs je izazvao veliko interesovanje, pa je 265 domaćih programera poslalo čak 378 ideja za aplikacije, za tri mobilne platforme: Android, bada i Windows Phone 7.

Povezana vest:  Snaga EOS-a u manjem formatu – EOS M3

Ovim jedinstvenim konkursom kompanije Vip i Samsung nastavljaju da inspirišu i podstiču talentovane programere da u kontinuitetu razvijaju aplikacije po meri domaćih korisnika.

Razvojem aplikacija za ove tri mobilne platforme, kroz tri različite faze konkursa, programeri se takmiče za tri kategorije nagrada:

Najbolje aplikacije: dodeljuju se odlukom stručnog žirija za tri najbolje aplikacije na svakoj od platformi, i uključuju dve novčane nagrade, od 3.000 i 1.000 evra, i jedan smartphone najnovije

Povezana vest:  Otkrijte više uz HUAWEI Watch GT 2

generacije. Najbolje studentske aplikacije: žiri će autore tri najbolje studentske aplikacije nagraditi angažovanjem na projektima u Vipu u trajanju do šest meseci. Nagrade programera: programeri, učesnici sva tri Vipova konkursa, će svojim glasovima odabrati najbolju aplikaciju na svakoj od platformi, a njihovi autori će biti nagrađeni novčanim nagradoma od po 1.000 evra.

Proglašenje najboljih aplikacija je u maju kada će autori osvojiti vredne nagrade iz ukupnog fonda od 40.000 evra.

Povezana vest:  15 godina Microsoft Razvojnog Centra u Srbiji