A 380

Prvo pojavljivanje Erbasa A380 na aero-mitingu u Rusiji

Najnapredniji savremeni putnički avion A380 učestvovaće prvi put na međunarodnom salonu avijacije i svemirske tehnike MAKS koji će biti održan od 16. do 21. avgusta u ruskom gradu Žukovski. Izloženi Erbasov avion, aktivno će svakog dana tokom mitinga obavljati letove tokom kojih će prisutni posetioci moći da se upoznaju sa njegovim performansama.

“Debi najvećeg i najefikasnijeg aviona današnjice obeležiće desetogodišnjicu avio-mitinga MAKS, najznačajnijeg aeronautičkog događaja u Rusiji. Ruski stručnjaci, inženjeri i dobavljači opreme za avio-industriju učestvovali su takođe u proizvodnji dvospratnog aviona obezbedivši neke od osnovnih delova. Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku da prvi put prikažemo A 380 na salonu MAKS, gde očekujemo dolazak nekoliko stotina hiljada posetilaca,” rekao je potprdedsednik Erbasa za Evropu, Aziju i Pacifik Kris Bakli.

Povezana vest:  Samsung i Nike predstavili Nike+ Running aplikaciju za Gear S

Izložbeni model MSN 004 pokreću motori Engine Alliance GP7200 i koristi se u programu testiranja zbog čega je opremljen najsofisticiranijim instrumentima. Takođe, koristi se za testiranje poslednjih dostignuća i integraciju nove inovativne opreme, kao i za trening pilota za taj tip aviona.

A380 postavlja nove standarde u vazdušnom saobraćaju nudeći vrhunski nivo udobnosti putnika, prostora i tišine u kabini, kao i neuporedivo niže operativne troškove i visoku efikasnost u potrošnji goriva. Ima domet od 8,300 nm / 15,200 km i prima 525 putnika u tri klase. Erbas A380 ne samo da leti u skladu sa ograničenjima proizvodnje buke, nego je i značajno tiši od bilo kog aviona današnjice.

Povezana vest:  Mogu li pametni telefoni da budu efikasniji od kompjutera? Koliko je moćan model P10 u poređenju sa starijom i novom generacijom kompjutera?

Broj ukupnih porudžbina je 244 aviona od strane 19 naručilaca. Pet velikih avio – kompanija (Singapur erlajnz, Emirejts, Kvantas, Er Frans i Lufthansa) u svojim flotama imaju 46 letelica A380. Flota A380 obavila je preko 30 000 komercijalnih letova i ostvarila više od četvrt miliona letačkih sati i prevezla više od 12 miliona putnika.

Povezana vest:  Rashladite svoj dom uz pomoć mobilnog telefona