airbus_New_Image

Erbas objavio imena finalista takmičenja  “Letite na svojim idejama 2011”

Erbas je otkrio pet timova finalista drugog takmičenja “Letite na svojim idejama”. Na listi se nalaze ekipe iz Čilea, Kine, Indije, Malezije i Švedske. Pobednik konkursa biće proglašen na svečanoj ceremoniji tokom Međunarodnog avio-mitinga „Le Burže“ u Parizu koji počinje 23. juna 2011.

Više od 2 600 studenata iz 75 zemalja prijavilo je u septembru 2010. svoje učešće na veliko svetsko takmičenje na temu ekološke budućnosti avijacije. Ukupno 315 timova svojim idejama predložilo je kako bi trebalo da izgleda „ekološki životni ciklus“ aviona u svim aspektima kao što su: dizajn, lanac nabavke, proizvodnja, operacije i kraj životnog veka aviona.

Povezana vest:  Kako da harmonizujemo um, telo i duh? Predstavljamo vam Lucha T8- uređaj za poboljšanje zdravlj

Šarl Šampion, izvršni potpredsednik Erbasa i pokrovitelja takmičenja kaže: “Veoma sam impresioniran kvalitetom radova i visokim standardom svih prijava. Svi učesnici su pokazali najviši stepen inovativnosti i kreativnosti. U Erbasu intenzivno razvijamo održiva inovativna rešenja i nastojimo da proizvodimo samo najbolje u avijaciji i unapređujemo ekološke osobine aviona. Konkurs „Letite na svojim idejama“ nam omogućava da se upoznamo sa budućim stručnjacima u avio industriji i pomoću njega nastojimo da ih insprišemo da razvijaju svoj talenat.”

Povezana vest:  Kako izbeći ljubavne zamke dok tragamo za srodnom dušom na Internetu

Pet timova finalista okupiće se 22. juna u Parizu da bi prikazali svoje finalne prezentacije stručnom žiriju sastavljenom od predstavnika Erbasa i visoko profesionalnih stručnjaka u avio  industriji. Prvu nagradu u iznosu od 30 000 evra podeliće pobednički tim, dok drugoplasirani dobijaju 15 000.

Svečana ceremonija dodela nagrada obaviće se 23. juna na Međunarodnom avio-mitingu Le Burže.

Povezana vest:  Novi Lenovo desktop računari ThinkCentre A70 i M70e namenjeni poslovnim korisnicima