nokia-101_coral-red_frontandback

Nokia predstavlja telefone Nokia 101 i Nokia 100 – svoje najpristupačnije telefone do sada – opremljene odličnim karakteristikama i kolor ekranom

Kompanija Nokia je danas najavila dva nova, do sada najpristupačnijih, modela telefona Nokia 101 i Nokia 100, ispunjavajući svoje obećanje da će povezati još milijardu korisnika na internet pomoću mobilnih telefona. Oba modela nude moderan, atraktivan dizajn, i široku paletu praktičnih i zabavnih funkcija, kao i usluga koje pružaju više mogućnosti kada je su u pitanju pristup informacijama i zabava.

Nokia 101 je peti dual SIM telefon kompanije Nokia predstavljen u poslednja tri meseca i najpristupačnije je cene do sada. Funkcija dual SIM omogućava korisnicima da koriste dve različite mreže putem kojih će primate pozive i poruke. Program Nokia SIM menadžer omogućava korisnicima da odaberu koju će SIM karticu upotrebiti da bi uputili poziv ili poslali poruku, i na taj način im pomaže da bolje upravljaju troškovima i održe mrežnu pokrivenost bez upotrebe nekoliko telefona. Pored toga, SIM menadžer omogućava korisnicima da memorišu podešavanja za do 5 SIM kartica u telefonu, i da ih personalizuju određujući imena i logotipe za svaku SIM postavku.

Povezana vest:  VIBER LANSIRAO NOVU PRIDRUŽENU APLIKACIJU "VIBER WINK"

Pored FM radija, Nokia 101 ima i integrisani MP3 plejer, handsfree, i podržava proširenje memorije mikro SD karticom do 16 GB, omogućavajući korisnicima da sa sobom ponesu celu svoju kolekciju muzike.

nokia-100_aqua-blue_sideNokia 100 je savršen telefon za ljude koji u telefonu traže trajnost, jednostavnost i pristupačnu cenu kako bi obavljali pozive i slali poruke. Nokia 101 je najpristupačniji telefon kompanije Nokia sa ekranom u boji, a potrošači mogu da uživaju u njegovom novom mrežnom meniju sa različitim zabavnim ikonama. Osim toga, Nokia 100 ima i FM radio, koji korisnicima omogućava da slušaju svoje omiljene radio stanice, bilo da su u pokretu ili kod kuće.

Povezana vest:  Kaspersky upozorava na sajber napade preko cloud infrastrukture

I Nokia 101 i Nokia 100 imaju opciju Nokia Life Tools (dostupnu na odabranim tržištimja) i opciju Nokia Money (u Indiji), koje pružaju direktan pristup važnim lokalnim informacijama o zdravlju, edukaciji, poljoprivredi i zabavi.

“Shvatamo da je za ljude koji će činiti deo naredne milijarde internet korisnika kupovina telefona investicija. Oni žele telefon koji će im ponuditi sjajne karakteristike, ali koji je i pouzdan,” rekla je Mary McDowell, izvršni podpredsednik kompanije Mobile Phones Nokia. “U kombinaciji sa moćnim i lokalno relevantnim uslugama koje pruža Nokia Life Tools servis, telefoni Nokia 101 i Nokia 100 nude jedinstveno iskustvo koje je bez premca na svom tržištu u odnosu na svoju cenu.”

Povezana vest:  Upoznajte svoj AI: IBM istraživači rade na transparentnosti i bezbednosti AI

Cene i dostupnost

Nokia 101 će se naći u prodaji od trećeg kvartala 2011. godine sa cenom od oko 25 eura /35 dolara (bez poreza i taksi)  a biće dostupan i Crnoj I koralno crvenoj boji.

Nokia 100 će se naći u prodaji od četvrtog kvartala 2011. godine sa cenom od oko 20 eura / 30 dolara (bez poreza i taksi) a biće dostupan u nizu živopisnih boja uključujući legionarsko plavu, pink, okean plavu, crnu i koralno crvenu.