samsun_galaxy_note

Noviteti na sajmu elektronike IFA u Berlinu

Kompanija Samsung je predstavila na sajmu elektronike IFA u Berlinu novi tablet uređaj iz palete galaksi tab od 7,7 inči sa ekranom „super amoled+“, preneli su francuski elektronski mediji.

Radi se o poboljšanoj verziji prvog tableta od sedam inča koja predstavlja kombinaciju dvojezgarnog procesora od 1,4 gigaherca i operativnog sistema Android 3.2.

U pogledu skladištenja, konfiguracija će moći da dostigne 64 gigabajta.

Povezana vest:  Kompanija Kaspersky Lab obezbeđuje besplatnu zaštitu u okviru Linkedin sigurnosnog centra

Uređaj ima i pristup bežičnim vezama Vaj-Faj, Blutut 3.0 i dva objektiva od dva i tri megapiksela, kao i modemsku opciju 3G+/4G.

Na Sajmu je predstavljen i Samsungov hibridni proizvod „galaksi nout“ – kombinacija 3G „pametnog“ telefona i „Vaj-Faj“ tableta s ekranom „super HD amoled“ od 5,3 inča, procesorom „Kvalkoma“ od 1,4 gigaherca, 16 ili 32 gigabajta unutrašnje memorije, dva foto objektiva od kojih je jedan od osam megapiksela i operativnim sistemom „Android 2.3“.

Povezana vest:  LG XF2 prenosni multimedijalni plejer i eksterni hard disk sada i u Srbiji

Uređaj je težak 178 grama, a njegova cena, kao i cena predstavljenog tableta, nisu objavljene.

U Samsungu su iskoristili Sajam i da saopšte da nisu zainteresovani za kupovinu operativnog sistema kompanije Hjulit Pakard – „vebOS“.

Navedeno je da se u Samsung“ radi da povećanju softverskih kapaciteta sopstvenog mobilnog operativnog sistema Bada više nego što se i pretpostavlja.

Sajam IFA je iskoristila i kompanija Tošiba koja je na njemu predstavila prvi televizor na svetu koji omogućava gledanje trodimenzionalnih sadržaja (3D) bez naočara.

Povezana vest:  5 saveta kako da uslikate #perfect10 fotografije svojim telefonom

Televizor će se, ukoliko sve bude teklo po Tošbinom planu, naći u prodaji decembra 2011. po ceni od oko 8.000 evra.

Televizor Tošiba 55ZL2 ima prečnik od 55 inči (139 santimetara) i uz pomoć specijalnih sočiva omogućava gledanje 3D sadržaja bez naočara.