LG_IFA_2011__SMART_kucni_aparati

LG predstavlja kućne aparate sa SMART tehnologijom na sajmu IFA 2011

Kompanija LG Electronics (LG) na sajmu potrošačke elektronike IFA 2011, po prvi put u Evropi, predstavlja liniju kućnih aparata koji koriste SMART tehnologiju. Najsavremenije mašine za pranje veša, mikrotalasne pećnice i robot-usisivači sa SMART tehnologijom, olakšavaju svakodnevne kućne poslove i to uz značajnu uštedu električne energije.

LG kućni uređaji kombinuju osnove tehnologije za kućne aparate ove kompanije sa Smart ThinQ™ tehnologijom, koja ima Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt i Smart Grid funkcije. Ova jedinstvena tehnologija čini da kućni aparati kompanije LG značajno štede električnu energiju, ali i vreme i napor koji se ulažu pri obavljanju kućnih poslova.

Povezana vest:  LG i Infineon predstavljaju LG G8 ThinQ sa prednjom Time-of-Flight kamerom

Štedljivi LG SMART frižider poseduje genijalnu opciju Smart Manager, koja na ekranu na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru. Sa Smart Manager funkcijom, korisnici mogu čak i putem smart telefona proveriti šta im od namirnica nedostaje dok se, na primer, nalaze u kupovini. Smart Eco Door frižideri predstavljaju prve frižidere na svetu sa door-in-door sistemom. Manja vrata omogućavaju pristup namirnicama koje se najčeće koriste i na taj način se značajno doprinosi uštedi električne energije. LG će na sajmu IFA 2011 predstaviti i kombinovani frižider sa izuzetnom energetskom efikasnošću i A+++ energetskom oznakom, koji predstavlja prvi frižider kapaciteta 385 litara koji poseduje tako visoku energetsku efikasnost.

Povezana vest:  LG pruža uzbudljiv zvučni doživljaj zahvaljujući proširenom asortimanu XBOOM proizvoda

LG će predstaviti i Smart Diagnosis™ funkciju za kućne aparate, koja korisnicima omogućava brzo i efikasno rešavanje mehaničkih problema preko aplikacije na smart telefonima. Pored toga, tu je i Smart Access opcija koja korisnicima omogućava da svojim kućnim aparatima upravljaju preko smart telefona.

Opremljena sa 6 Motion Direct Drive and TrueSteam™ tehnologijom, LG mašina za pranje veša sa 12 kg prednjeg opterećenja predstavlja mašinu najvećeg kapaciteta u klasi, koja uz to omogućuje i 20% veću energetsku efikasnost.

Povezana vest:  Kaspersky Lab u 2014. rastao brže od samog tržišta

LG revolucionarni usisivač, takođe predstavljen na sajmu, nudi temeljno čišćenje bez muke uz pomoć naprednih senzora, zahvaljujući kojima vas aparat prati dok usisavate. Posetioci imaju priliku da vide i nagrađivanu  Lightwave Convection mikrotalasnu pećnicu koja, jedina na svetu, koristi Charcoal Lighting Heater™ (karbonski grejač), potpuno prirodni dodatak, pomoću kojeg lako pripremate zdravu hranu.