Ericcson F5521gw modulEricsson pojednostavljuje širokopojasnu mobilnu konekciju pod Windows-om 8

Protokol, predložen od strane kompanije Ericsson, omogućava proizvođačima da na jednostavniji način obezbede korisnicima prenosnih računara širokopojasnu mobilnu konekciju. Zajednička saradnja na kreiranju protokola je inicijativa kompanija okupljenih u USB Implementers Forum-u.

Proizvođači koji implementiraju protokol, više neće morati da instaliraju drajvere za integrisane mobilne uređaje ili druge slične aplikacije pošto će podrška za protokol biti integralni deo Windows-a 8. Nove generacije Ericsson mobilnih modula podržavaju novi protokol.

Povezana vest:  Proglašeni najbolji mladi naučnici Srbije - pobednici BASF Start-up Science konkursa

“Ovaj otvoreni komunikacioni protokol ujedno štedi vreme i novac proizvođačima notebook-ova i tableta. Takođe, ovaj protokol će omogućiti krajnjim korisnicima stalnu povezanost i jednostavnije ažuriranje drajvera bez potrebe za preuzimanje istih sa sajtova proizvođača.”, istakao je Mets Norin, direktor Ericsson Mobile Broadband Modul-a.

Takođe, Ericsson je sarađivao sa partnerima kao što su AMD, Intel, NVIDIA i Texas Instruments. Rezultat te saradnje je podrška za novi protokol koju Ericsson moduli imaju i koja će omogućiti jednostavnije implementiranje širokopojasne mobilne veze pod Windows-om 8.

Povezana vest:  Jedinstvena Vip praznična pripejd promocija



“Kako korisnici sve više kupuju notebook-ove, netbook-ove, tablete i drugu potrošačku elektroniku, njihova očekivanja u domenu povezanosti rastu. Ericsson veruje u integrisanu vezu koja će pomoći korisnicima da dobiju ono što žele brže i jednostavnije.”

Protokol je predstavljen na referentnim uređajima na Microsoft BUILD konferenciji koja je održana u američkom gradu Anahajmu od 13. do 16. septembra.

Povezana vest:  HP Inc. predstavio najtanji laptop na svetu

Novi protokol biće dostupan na svim Ericsson modulima F5321gw, H5321gw i C5621gw kao i na novim modelima koji će se pojaviti nakon izlaska finalne verzije Windows-a 8.