Samsung Galaxy Tab_new

Samsung demantovao da planira kupovinu Blekberija
 
Kompanija Samsung nije zainteresovana za kupovinu RIM-a proizvođača Blekberi, saopštili su zvaničnici tog južnokorejskog giganta.
Akcije Blekberija su juče skočile za više od deset odsto na berzi, pošto se na jednom od blogova pojavila informacija da je kompanija iz Seula zainteresovana da kupi kanadsku firmu, koja posrće na tržištu u poslednje vreme.
Nismo razmatrali kupovinu te kompanije, kratko je rekao portparol Samsunga Džejms Čung.
Sajt „Boj Džinius Report“ je ranije objavio, pozivajući se na neimenovane izvore, da se generalni menadžer RIM-a Džim Balsajl sastao sa predstavnicima kompanija koje su zainteresovane da ulažu u softver te kompanije, ili u delimičnu ili celokupnu kupovinu svih akcija RIM-a, među kojima je prednjačio Samsung.
Prodaja Blekberijevih telefona, nekada vodećih među poslovnim ljudima u SAD, je doživela katastrofalan pad u poslednjih godinu dana, ekspanzijom telefona sa tač skrinom drugih kompanija, u čemu je RIM kasnio.
U oktobru je širom sveta došlo do prekida Blekberijevih servisa, što je pogodilo milione korisnika ovog telefona.
Tokom 2011. godine Blekberi je konstantno beležio pad u prodaji i sada drži samo 16 odsto tržišta, dok telefoni sa Android platformom imaju učešće od 50 odsto na tržištu mobilnih telefona, a Eplov Ajfon drži 30 odsto tržišta.

 

Povezana vest:  Kako da znate da li je vaše dete bezbedno na internetu?