strawberry_energy_100.000_beli_plakat

Strawberry Drveće broji preko 100.000 punjenja
 
Mlada srpska kompanija Strawberry energy je 2012. godinu započela saznanjem da je ostvareno preko 100.000 punjenja na javnim solarnim punjačima za prenosive uređaje “Strawberry Drvo”. Od toga je više od 50.000 punjenja zabeleženo samo na beogradskom punjaču koji je kompanija Telekom Srbija poklonila gradu Beogradu.
Solarni uređaj “Strawberry Drvo” prikuplja energiju Sunca, pretvara je u električnu i na ovaj način omogućava prolaznicima da besplatno dopune baterije svojih mobilnih uređaja onda kada im je to najpotrebnije – kada su napolju. Do sada je postavljeno 3 ovakva solarna sistema u Srbiji, a plan organizacije Strawberry Energy je da “pošumi” našu zemlju “Strawberry Drvećem”.  Prvi put je ovaj uređaj predstavljen javnosti i instaliran na gradskom trgu u Obrenovcu 2010. godine. Zahvaljujući poklonu kompanije Telekom Srbije, Beograđani od oktobra prošle godine imaju priliku da dopune svoje baterije obnovljivim izvorima energije. Treće Strawberry Drvo postavljeno je u saradnji sa Elektrovojvodinom  i Zavodom za izgradnju grada Novog Sada tako da je i ovaj grad dobio svoj punjač.
Ono na šta je mlada firma srpskih studenata Strawberry energy naročito ponosna jeste činjenica da je za većinu korisnika ovo bio njihov prvi kontakt sa čistim, zelenim izvorom energije. Cilj kompanije jeste da koncept obnovljivih izvora energije približi svima, a broj od 100.000 punjenja na sva tri punjača, kao i izmerenih 1.000 punjenja na dan pokazuje da se kreće u pravom smeru. Zbog toga, Strawberry energy želi da se zahvali svim korisnicima na zajedničkom promovisanju ekologije i alternativne energije kroz mini kampanju “Deo Sunca u tvom džepu”. Jedino zajedničkim delovanjem svih će svet uvideti važnost ovih pitanja za nas i našu životnu sredinu.
Strawberry energy
Kompanija Strawberry energy je nastala okupljanjem studenata Elektrotehničkog, Mašinskog I Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu I Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Osnovni predmet njihovog delovanja jeste istraživanje i promovisanje obnovljivih izvora energije, kroz razvijanje tehnologija koje će ovu ekološki čistu energiju učiniti dostupnom svim ljudima.
Ponosni smo na sve vas koji nosite deo Sunca u svojim džepovima.
Hvala za 100.000 potvrda da radimo pravu stvar.
Samo zajedno mozemo učiniti ovaj svet boljim mestom.

 

Povezana vest:  Lažne karte za festival Burning Man su sada u prodaji po ceni od nekoliko stotina dolara